REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Profesorii, PROTEST în fața Prefecturii Constanța

Profesorii, PROTEST în fața Prefecturii Constanța

Replica API 2 octombrie 2017 | 00:05 451

Cadrele didactice din județul Constanța au ieșit în stradă. Profesorii au protestat, în cursul zilei de luni, 2 octombrie, în fața Prefecturii Constanța și au solicitat să fie primiți de prefectul Ioan Albu, pentru a îi înainta lista revendicărilor.

„Dacă ați urmărit în ultimele zile postările noastre și intervențiile noastre pe care le-am avut, lista revendicărilor este destul de lungă. În primul rând, în România nu se respectă legea și nu se alocă 6% din PIB, așa cum prevede articolul 8 din lege, asta înseamnă o subfinanțare cronică a sistemului de învățământ și, din păcate, consecințele nefaste deja se văd, cazurile de violență care se înmulțesc în școli, părăsirea timpurie a școlii, abandonul școlar, expulziunea socială, și sărăcia care va determina pe termen lung tot sărăcie. Suntem de asemenea foarte supărați faptul că în grila așa numitei legi de salarizare, care s-a dorit o grilă unică de salarizare, dar în grila legii 153, un profesor cu studii superioare de lungă durată, cu 25 de ani de experiență, ajunge la un maxim de 2.21 raportat la minimul brut de economie, asta înseamnă un salariu mai mic decât al unui șofer dintr-o primărie mai răsărită din România. Consecința este că deja cariera didactică nu mai este atractivă pentru tineri întru-cât un tânăr care se uită la ce salariu ar primi în învățământ și ce salariu ar primi într-un alt sistem bugetar, cu siguranță ar alege altceva. Ne deranjează faptul că statul are datorii foarte mari față de angajații de învățământ. Au refuzat să aplice două legi de salarizare. În ultimii 4 ani de zile, am avut întâlniri cu toți premierii României. Mereu s-au dat asigurări că se vor rezolva. Ne deranjează faptul că programele școlare sunt depășite. Ne deranjează faptul că ni s-a promis o nouă lege a educației. Ne deranjează multe alte lucruri”, a declarat liderul reprezentaților profesorilor care au ieșit în stradă.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare procurorii pot ancheta incalcarile leilor romanesti?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102