REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Profesorii spun că rezultatele dezastruoase de la BAC arată atitudinea elevilor pentru carte

Profesorii spun că rezultatele dezastruoase de la BAC arată atitudinea elevilor pentru carte

Replica API 10 iulie 2012 | 00:00 152

Nu se mai învaţă, spun dascălii! Cine e de vină?

Nu se mai învaţă, spun dascălii! Cine e de vină?

Profesorii spun că vina pentru rezultatele dezastruoase de la BAC aparţine atât elevilor cât şi părinţilor, care nu se implică în educaţia acestora. Mai mult decât atât, precizează cadrele didactice, nu ai cum să schimbi atitudinea unei comunităţi iar dacă elevii nu vor să înveţe, nu se poate să le bagi cu forţa în cap.

Rezultatele dezastruoase ale sesiunii de Bacalaureat 2012 au pus pe jar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, care au declarat că deja au început discuţiile cu profesorii din cele 9 unităţi de învăţământ, care au înregistrat cel mai mic procentaj de promovabilitate. Mai mult decât atât, cei 9 directori riscă să fie demişi din actuala funcţie, potrivit declaraţiei Ecaterinei Andronescu, ministrul Educaţiei: "Cei care nu şi-au îndeplinit meseria, trebuie să-i lase pe alţii să o facă". Însă, cadrele didactice vizate susţin că aceasta nu este o decizie corectă, vina aparţinând în totalitate elevilor, dar şi părinţilor, care nu se implică absolut deloc în educaţia lor. În cazul de faţă, susţin profesorii, eforturile cadrelor didactice sunt în zadar. De aceeaşi părere este directorul Grupului Şcolar Cogealac, Maria Sabou - Olaru, care susţine că rezultatele bacalaureatului redau atitudinea elevilor faţă de carte. "Promovabilitatea din acest an este cauzată de atitudinea elevilor faţă de carte. Eu sunt director al acestei unităţi de învăţământ de la începutul anului şi mă număr printre cei care au muncit foarte mult anul acesta, printre cei care au stat zi şi noapte în şcoală pentru a face ceva. Însă, într-un an de zile nu puteam schimba atitudinea unei comunităţi, formate de-a lungul timpului. Vina aparţine în totalitate elevilor dar şi părinţilor, care nu se implică.", a declarat, pentru "Replica", Maria Sabou - Olaru, directorul Grupului Şcolar Cogealac, care a înregistrat o promovabilitate de 7,35%. Menţionăm că majoritatea directorilor dintre cei 9 vizaţi pentru demitere nu au putut fi contactaţi întrucât sunt plecaţi fie din localitate, fie din ţară, cu diverse probleme, sau pur şi simplu erau antrenaţi în alte activităţi. Reamintim faptul că directorii vizaţi pentru demitere activează la Liceul Colegiul Dobrogea din Castelu-promovabilitate 5,45%, Colegiul Tehnic "Nicoale Titulescu" din Medgidia- promovabilitate 2, 34%, Grup Şcolar "Carsium" din Hârşova- promovabilitate 1,43 %, Grup Şcolar "Ion Podaru" din Ovidiu- promovabilitate 5,79 %, Grup Şcolar Cogealac- promovabilitate 7,35 %, Grup Şcolar Ostrov- promovabilitate 2,20%, Liceul Gaudeamus Constanţa- promovabilitate 9,33 %, Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu- promovabilitate 4,50%, Liceul UCECOM "Spiru Haret" Constanţa- promovabilitate 0,0 %.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102