REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Profesorul care şi-a schimbat numele în Karpat, după Carpaţi, va deveni cetăţean de onoare al Medgidiei

Profesorul care şi-a schimbat numele în Karpat, după Carpaţi, va deveni cetăţean de onoare al Medgidiei

Replica API 29 august 2012 | 00:00 131

Alături de miniştrii Haşotti şi Corlăţean,

Alături de miniştrii Haşotti şi Corlăţean,

Ministrul Culturii, Puiu Haşotti, va fi numit cetăţean de onoare al Medgidiei, alături de Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe şi Kemal Karpat, profesor universitar. Evenimentul va avea loc duminică, în cadrul unei şedinţe festive.

Medgidia va găzdui cea de-a XIII-a ediţie a Zilelor Municipiului, desfăşurată în perioada 29 august - 2 septembrie. Încă de miercuri, oraşul va îmbrăca straie de sărbătoare, iar de la orele dimineţii se vor arbora, în sunet de fanfară, drapelele ce vor semnala deschiderea oficială a evenimentului. Duminică, de ziua oficială a Medgidiei, va fi organizată o şedinţă festivă a Consiliului Local Medgidia, în cadrul căreia vor fi declaraţi cetăţeni de onoare Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe, Puiu Haşotti, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, şi Kemal Karpat, profesor universitar. Potrivit lui Marian Iordache, edilul din Medgidia, cele trei nume care vor răsuna în cadrul şedinţei festive sunt atent alese, fiecare în parte reprezentând o mare valoare. Însă, chiar dacă legea o cere, cetăţenii de onoare nu vor avea parte şi de alte beneficii decât cele morale "Este vorba de ceva moral, nu intră în discuţie şi alte beneficii. Sunt oameni de onoare, care reprezintă ceva pentru noi, este un gest de recunoaştere. Nu se dau terenuri, reduceri sau cine mai ştie ce", a declarat, pentru "Replica", Marian Iordache. Ministrul Culturii, Puiu Haşotti, a fost ales, după cum ne spune edilul, întrucât este parte din "inima" oraşului, fiind cunoscut ca senator al Colegiului 1 Medgidia. "Este un om de mare valoare, făcând parte din colegiul nostru. Numele dumnealui chiar reprezintă ceva şi ne simţim onoraţi să-l numim cetăţean de onoare", a mai spus primarul. "Nu sunt onorat, sunt mai mult decât onorat. De Medgidia mă leagă foarte multe, nu numai faptul că este colegiul meu acolo, ci vreo 7 - 8 ani de cercetări arheologice. Duminică, la ora 11.00, voi fi prezent la eveniment", a spus Puiu Haşotti, ministrul Culturii. Despre profesorul Kemal Karpat, primarul Iordache a spus că este născut în Dobrogea, iar când a plecat peste hotare şi-a schimbat numele în "Karpat", de la Carpaţi. "Este un mare om, o mare valoare, născut în Dobrogea. Şi-a schimbat numele în Karpat, de la munţii Carpaţi, ceea ce îl face un adevărat român, chiar dacă e tătar", a mai precizat Iordache. De asemenea, Marian Iordache a mai specificat faptul că, pe lângă deosebita plăcere de a-i numi cetăţeni de onoare, Medgidia ar putea trage şi ceva foloase. "Ar fi bine ca Medgidia să aibă ceva foloase de pe urma acestui eveniment, precum să i se ducă vorba că este un loc bun pentru investitori, să se promoveze cultura, să se reabiliteze muzeul, sunt multe", a spus edilul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218