REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Profesorul Epure, ales rector al Universităţii Ovidius

Profesorul Epure, ales rector al Universităţii Ovidius

Replica API 24 februarie 2012 | 00:00 282

Vineri au avut loc alegerile pentru desemnarea rectorului Universităţii de stat Ovidius. În cursa pentru conducerea instituţiei de învăţământ superior de stat au intrat patru profesori: Mihai Gîrţu, Marian Cojoc, Dan Epure, Eden Mamut.

Votul pentru desemnarea rectorului a început de la primele ore ale dimineţii şi, deşi se credea că se va afla câştigătorul abia la noapte sau sâmbătă dimineaţă, iată că, din primul tur, a fost desemnat rectorul, în persoana prof. univ.dr. Dan Epure, de la Facultatea de Ştiinţe Economice.

Conform datelor de la acest moment, Epure a fost votat de 390 de cadre universitare din cele 680 prezente. Rezultă un procent de 58%, în timp ce contracandidaţii acestuia au fost votaţi în proporţie de: Gîrţu - 36% (239 voturi), Cojoc - 4%, Mamut - 2%.

Iată mesajul noului rector al Universităţii "Ovidius":

"Este un moment deosebit de important pentru întreaga comunitate ovidiană, întrucât astăzi cu toţii sărbătorim victoria faptelor în dauna vorbelor. in să felicit şi să le mulţumesc cadrelor didactice pentru că în ciuda numeroaselor interferenţe de pe parcursul campaniei electorale au ales având convingerea că progamul meu managerial pe care l-am pus la dispoziţie întruneşte sufragiile aspiraţiilor celor mulţi.

Deşi rezultatele votului mă recomandă drept învingător detaşat, cursa nu a fost întotdeauna atât de lejeră. Drumul până la victorie a fost lung şi anevoios, dar pe parcurs, am fost permanent susţinut de o echipă cu adevărat de exepţie.

Doresc să le mulţumesc, pe această cale, tuturor celor care s-au dovedit parteneri de o deosebită calitate şi care au ales să se implice, cu toată energia, în viitorul universităţii noastre. Am cunoscut mulţi colegi, am învăţat să-i apreciez în diversitatea lor de păreri sau moduri de expresie şi am învăţat să colaborez cu fiecare, pentru că numai împreună putem înfăptui mult dorita schimbare.

Mă onorează faptul că sunt noul rector al Universităţii Ovidius din Constanţa, cu atât mai mult cu cât această funcţie este pentru prima dată ocupată în urma votului universal, direct şi secret, manifestat de întreg corpul profesoral, alături de reprezentanţii studenţilor.

Alegerea noului rector reprezintă, astfel, voinţa întregii suflări academice ovidiene, iar eu voi răspunde încrederii cu care am fost investit, canalizându-mi toată forţa şi puterea de muncă în folosul dumneavoastră şi al Universităţii Ovidius din Constanţa.

Vă asigur că pe întreaga perioadă a mandatului meu voi rămâne fidel sloganului sub semnul căruia mi-am purtat campania electorală "Fapte nu vorbe! Împreună în A". Voi fi un rector al tuturor, deschis dialogului şi receptiv la nevoile comunităţii, păstrându-mi totodată orientarea spre modernizare şi dezvoltare, alături de dorinţa ca Universitatea Ovidius din Constanţă să devină un veritabil pol de competitivitate la nivel regional şi naţional.

Perioada care va urma este caracterizată de mari ambiţii şi numeroase aşteptări, dar de astăzi suntem mai uniţi, mai puternici şi direct implicaţi în viitorul universităţii noastre".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369