REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

"Profetul" Palaz: "Vouă v-am spus că se rup în luna februarie! Mă aşteptam"; Chiru iartă, dar nu uită. Ce spune liberalul Dragomir

"Profetul" Palaz: "Vouă v-am spus că se rup în luna februarie! Mă aşteptam"; Chiru iartă, dar nu uită. Ce spune liberalul Dragomir

Replica API 27 februarie 2014 | 00:00 180

În contextul modificării culorii politice predominante din guvernare, teoriile şi planurile politice, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local. Pe lângă furtunoasa seară de marţi, în care PNL a votat în bloc (187 de voturi pentru, 6 împotrivă şi 2 abţineri) despărţirea de PSD şi partenerii săi (UNPR şi PC), preşedintele PNL, Crin Antonescu, a plasat bomba: Delegaţia Permanentă a partidului a stabilit libertate deplină de acţiune liderilor din teritoriu. Prin mâna liberă la alianţe, colaborări, parteneriate şi alte cooperări, oricât de mult ar da-o "de gard", liderii celorlalte partide trebuie să îşi refacă toate calculele.

Claudiu Palaz:

Sosirea unui partid important în rândurile opoziţiei schimbă complet traiectoria stabilită până în prezent, iar o parte dintre liderii partidelor de dreapta îşi "freacă mâinile", la fel cum face şi preşedintele Mişcării Populare Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, care nu s-a sfiit să îşi acorde singur dreptate în privinţa deznodământului USL. "Nu vreţi să spuneţi despre mine că sunt profet? Vouă v-am spus că se rup în luna februarie! Mă aşteptam. Era ceva normal, este cursul firesc al istoriei, pentru că nu ai cum să combini stânga cu dreapta, niciodată. Era o struţocămilă, nu avea nici o şansă, îmi pare rău că liberalii abia acum şi-au dat seama că au fost ţinuţi în acea căruţă care s-a numit USL şi li s-a cărat pumni, de către Ponta, iar Ponta, aşa cum a plagiat şi cum a minţit dintotdeauna, nu a avut nici o secundă în cap să îl sprijine pe Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale. El a vrut să compromită PNL şi să-l ducă tot mai jos în sondaje, pentru a reuşi să câştige electoral stânga", a menţionat Palaz, pentru "Replica". Referitor la anunţul lui Antonescu, privind colaborarea din teritoriu, Palaz s-ar aştepta la un posibil astfel de demers, după alegerile europarlamentare. "Este şi normal să spună aşa şi sunt convins că, dacă acesta este un semnal, vorbim de unitate sau de colaborare pe dreapta. Bănuiesc că nu le-a spus să colaboreze cu cine vor, în sensul întoarcerii înapoi să colaboreze tot cu USL în teritoriu. Nu cred că a fost semnalul de acest gen. A fost dat un semnal pentru cooperare pe eşichierul de dreapta. Cred că acolo se va ajunge, imediat după europarlamentare. E singura soluţie viabilă pentru România. Repet, nu a fost un semnal să colaboreze cu cine vor în teritoriu, în sensul să sprijine PSD în continuare. Mă îndoiesc. Au plecat dintr-o construcţie, mă îndoiesc că încearcă să o menţină la eşaloanele de jos ale colaborării PSD - PNL. Din partea Mişcării Populare, nu e vorba de braţele deschise pentru liberali. Pentru o construcţie de dreapta, eu cred că cei care doresc o schimbare şi vor să câştige dreapta în România, ar trebui să se unească sub acelaşi steag. Mi se pare firesc. Deci, o colaborare cu partidele de dreapta, în următoarea perioadă, eu zic că este binevenită, atât în teritoriu, cât şi la nivel naţional", a concluzionat Palaz.

Christian Gigi Chiru:

Pe de altă parte, preşedintele pe judeţ al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, se arată mai reticent în declaraţii, atitudine care trădează o anumită prudenţă. Chiru nu a uitat conflictele de proporţii dintre PDL şi PNL în vara anului 2012 şi, per total, consideră contribuţia PNL la guvernare ca fiind una "ştearsă". "Eu cred că nu s-a modificat nimic. Liberalii nici nu au guvernat vreodată sau, cel puţin, nu au guvernat în interesul României şi în acord cu promisiunile electorale. Mă gândesc că nu se va modifica nimic pentru români , în afară de faptul că o să mai fie un partid în opoziţie care se luptă să revendice opoziţia, după ce au fost coautori la loviturile de stat, atac la statul de drept, tot ei au promovat miniştri care s-au dovedit a fi penali în cele din urmă. Guvernarea PNL cred că intră în categoria guvernărilor şterse, fără nici un rezultat pozitiv", a menţionat Chiru, pentru "Replica". În ciuda acestor aspecte, Chiru s-ar arăta dispus să şteargă "cu buretele" o serie de disensiuni trecute, în spiritul unei colaborări PDL - PNL, ca alternativă la actuala administraţie locală, clar dominată de social-democraţi: "Eu am declarat în nenumărate rânduri că, la nivelul Constanţei, o colaborare între PNL şi PDL este sănătoasă şi firească. Nu poţi să susţii pe cel care are deja 80% din puterea judeţului, să fii acolo un fel de apendice sau să stai la umbra nucului. Mi se pare normal să fii în opoziţie, să îţi afirmi şi asumi o poziţie şi este sănătoasă şi firească o colaborare PDL - PNL", a concluzionat Chiru.

Gheorghe Dragomir:

Nici PNL nu se lasă mai prejos. Liberalii continuă politica de lovituri în plex aplicate PSD, demarată de marţi seară şi susţin că sunt dispuşi la colaborări, atâta timp cât primează interesele societăţii sau respectarea angajamentelor faţă de cetăţeni, asumate în campaniile electorale, după cum a confirmat, pentru "Replica" de Constanţa, liderul local al PNL, Gheorghe Dragomir: "Este o hotărâre luată în cadrul Delegaţiei Permanente. Acest lucru va fi transmis tuturor organizaţiilor noastre şi, în funcţie de proiectele pe care le au colegii noştri şi de interesul local sau promisiunile făcute electoratului, au libertatea de a încheia ce alianţe doresc dumnealor. Orientarea asta este, fiecare, aşa cum doreşte, cum crede că este bine pentru societatea şi cetăţenii pe care îi reprezintă", a menţionat Dragomir. Despre relaţiile cu celelalte formaţiuni politice care se revendică a fi de dreapta, Dragomir îşi atribuie o poziţie de forţă, susţinând că nu se pune problema vreunei alianţe preelectorale sau electorale, ci strict colaborarea pe proiecte locale: "Ce? (râde). Nu avem dialog de purtat acum. Dacă, pe undeva, se intersectează interesul politic, dacă ne regăsim în anumite proiecte, poate da, dar nu facem noi acum alianţe preelectorale sau electorale. Dacă sunt proiecte de susţinut şi există o majoritate, da, nu aşa să te afli în treabă", a afirmat Dragomir.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614