REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PROGNOZA METEO. Cald, la început de săptămână, apoi vremea se schimbă radical

PROGNOZA METEO. Cald, la început de săptămână, apoi vremea se schimbă radical

Replica API 6 februarie 2017 | 05:16 243

Meteorologii anunţă că vremea se va menţine caldă la începutul săptămânii viitoare, însă apoi se schimbă radical.

PROGNOZA METEO LUNI, 6 FEBRUARIE.

În cea mai mare parte a ţãrii, vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit în prima decadã a lunii februarie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, cu cele mai mici valori în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, iar cele mai mari in Banat. Cerul va avea înnorãri în majoritatea zonelor. Pe parcursul zilei va ploua în general slab în Crişana, local în Maramureş şi Banat şi pe arii restrânse în restul teritoriului. În zona montanã înaltã, mai ales în nordul Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Noaptea, precipitaţiile vor fi în extindere şi în intensificare în regiunile sud-vestice, unde vor fi mai ales ploi, dar şi în nord-est şi la munte unde treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zãpada. În restul teritoriului va ploua local. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în sud şi sud-vest. Izolat, mai ales dimineaţa, în zonele joase va fi ceaţă.

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va intra într-un proces de rãcire ce se va resimţi în majoritatea zonelor, dar în special în nord-est şi în extremitatea vesticã a teritoriului. Cerul va fi noros şi vor fi precipitaţii în aproape toatã ţara. Pe parcursul zilei în zonele montane şi în Moldova vor predomina ninsorile, iar în celelalte zone vor fi mai ales ploi. Noaptea va continua sã ningã şi se va depune strat de zãpadã local mai consistent în nord-est şi la munte, iar ploile se vor transforma treptat în lapoviţã şi ninsoare şi în Banat, Crişana, local în Maramureş, Transilvania şi în nordul Munteniei, în timp ce în rest vor fi precipitaţii mixte. Pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est, se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade in nordul Moldovei şi 9 grade, mai ridicate în sudul Dobrogei, pana la 12...13 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi predominant închisã şi va continua sã se rãceascã, devenind rece în regiunile extracarpatice, chiar geroasã noaptea în nordul Moldovei şi în depresiunile Carpaţilor Orientali. Temporar se vor semnala precipitaţii, în estul şi sudul ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest. În Moldova şi la munte, va ninge şi se va depune strat nou de zãpadã, posibil consistent, iar în celelalte regiuni, în prima parte a zilei se vor semnala precipitaţii mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse, vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în Dobrogea, sudul Moldovei şi cea mai mare parte a Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade, cu valori mai scãzute în jurmãtatea de nord a Moldovei spre -9...-8 grade, iar cele 6 grade se vor inregistra in sudul litoralului, Maramures si Transilvania. În zonele joase, izolat se va semnala ceaţã.

JOI. Procesul de răcire va continua în cea mai mare parte a ţãrii, dar în special în regiunile extracarpatice, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, iar noaptea va fi geroasã în est şi local în centru şi sud. Cerul va deveni variabil în majoritatea regiunilor, dar îndeosebi în prima parte a intervalului, vor fi înnorãri şi ninsori slabe cantitativ, local în sudul şi sud-vestul teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest. Vântul va sufla moderat în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei şi al Banatului, iar în celelalte regiuni va fi în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 grade în nord-est şi 5...6 grade, izolat, în vest şi centru. În zonele joase de relief, în special spre sfârşitul intervalului, se va semnala ceaţã, asociatã cu depunere de chiciurã.

VINERI ŞI SÂMBĂTĂ. Vremea se va menţine rece în cea mai mare parte a ţãrii, dar mai ales în sud şi est, local geroasã pe timpul nopţilor. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în general redusã, dar în zonele joase de relief se va semnala ceaţã, asociatã cu depunere de chiciurã şi trecãtor fulguieli sau burniţã, scrie RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367