REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Prognoza meteo în primele trei zile ale lui 2017

Prognoza meteo în primele trei zile ale lui 2017

Replica API 1 ianuarie 2017 | 00:01 271

Vremea se răceşte în primele zile ale lui 2017, iar în Transilvania temperaturile vor scădea sub pragul gerului (-20 de grade). La Constanța, vor fi minime de minus 6 grade, dar și maxime cuprinse între 3 și 7 grade Celsius.

Prima zi a anului vine cu vreme rece, local geroasă in primele ore în special în centrul ţării, însă la amiază, în majoritatea zonelor se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în zilele precedente. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în estul Transilvaniei și 10 grade în Subcarpaţii Moldovei, dar in noaptea urmatoare minimele vor fi din nou sub pragul gerului in Transilvania (-20 grade vor arata termometrele), pana la 0 grade pe litoral, precum şi în zonele de deal din Banat, Crişana şi izolat din Moldova. Cerul va fi parţial noros în centrul şi în sudul teritoriului şi variabil în rest. Vântul va sufla cu unele intensificări în zona montană înaltă. Local, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă şi chiciură. La Constanța, vor fi temperaturi maxime de 2- 5 grade Celsius și minime cuprinse între minus 6 grade și 0 grade.

Luni, 2 ianuarie, valorile termice diurne se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 grade in estul Transilvaniei și 11 grade in Oltenia dar și în zonele subcarpatice din Muntenia. Cerul va fi mai mult senin, ziua, dar începând de seara se va înnora treptat în regiunile intracarpatice. Vor cădea precipitații slabe, mixte, local în Banat si in Crișana şi predominant sub formă de ninsoare la munte, cu precădere în Carpaţii Occidentali, iar izolat şi în Maramureş şi vestul Transilvaniei. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, dar şi în Delta Dunării. Temperaturile minime, apropiate de cele normale pentru această perioadă, se vor situa între -9 și 0 grade, mai scăzute în depresiuni. Dimineața și noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceață. La Constanța, vor fi maxime cuprinse între 3 și 7 grade Celsius și minime cuprinse între -5 și 0 grade. Cerul va fi însorit.

Marți, 3 ianuarie, temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în depresiuni și 9 grade în extremitatea de sud a ţării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -15 și -1 grad. În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a teritoriului, unde vor mai fi ninsori, iar în Banat precipitaţii mixte, însă noaptea cerul va deveni variabil. În sud şi in sud-est, înnorările vor fi temporare si doar pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Izolat, vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla cu unele intensificări pe crestele montane, dar şi în sud-vest si in est. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă. La Constanța, sunt posibile ninsori, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 7 grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între - 5 și 0 grade Celsius.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218