REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Prognoza meteo: până când ninge la Constanța!

Prognoza meteo: până când ninge la Constanța!

Replica API 19 martie 2018 | 14:04 360

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni până la Paște, atmosfera este mult mai asemănătoare cu Crăciunul. Vremea închisă și rece, dar și precipitațiile specifice anotimpului rece, se va menține așa întreaga săptămână, pe raza județului Constanța, potrivit meteorologilor. Ba chiar pe spații extinse, vor fi înregistrate precipitații mixte sub formă de ploaie înghețată, lapoviță și chiar ninsoare.

Astfel, marți, 20 martie, vremea se va menține rece, precipitațiile mixte vor pune stăpânire pe județul Constanța. Vântul va sufla moderat, iar temperaturile maxime nu vor fi mai mari de 5 grade Celsius pe timp de zi, minimele nopții rămând aproape de pragul înghețului.

Miercuri vântul crește în intensitate, iar precipitațiile vor fi, în cea mai mare parte, sub formă de lapoviță. Maxima zilei nu va fi mai mare de 6 grade, însă vântul va face să se resimtă mult mai puțin. De asemenea, există posibilitate de ploaie înghețată spre seară.

Temperaturile scad semnificativ spre final de săptămână, maxima de joi fiind de doar 2 grade Celsius, în timp ce minima va fi de 0 grade. Vântul va sufla moderat, iar cerul va fi preponderent noros, cu posibilitate de lapoviță și chiar ninsoare în zone restrânse din județ.

Vineri maxima crește ușor, până la 4 grade Celsius, dar nu scăpăm de precipitații. În cea mai mare parte a județului se vor semnala precipitații mixte, vântul va sufla slab spre moderat, existând posibilitatea de depuneri de polei pe areale extinse. Minimele nopții nu vor scădea sub 0 grade.

În weekend există șanse mari de încălzire, însă nu va fi o creștere bruscă, maximele și minimele fiind sub valorile normale din această perioadă.

COD GALBEN DE POLEI, PRECIPITAȚII și VÂNT

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben, valabil între 19 martie, ora 18 – 20 martie, ora 15 pentru zona de sud a țării, inclusiv Constanța.

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, strat de zăpadă local consistent, polei, intensificări ale vântului

În Banat, cea mai mare parte a Olteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali începând din seara zilei de luni (19 martie) și până în dimineața zilei de marți (20 martie), temporar vor fi mai ales ninsori moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Îndeosebi în sudul Olteniei se va forma polei.

Pe arii relativ extinse în Muntenia, în special seara și în prima parte a nopții de luni spre marți (19/20 martie) vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și local se va semnala polei, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în general de 10 … 15 cm.

În Dobrogea vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, izolat mai însemnate cantitativ, în jur de 15…20 l/mp, și se va produce polei.

Temporar, vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50...55 km/h, mai mari în zona montană înaltă, dar și pe litoral pe parcursul zilei de marți (20 martie) unde vor atinge 65 km/h.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369