REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Programul ”After School”, închis în mai multe școli din Constanța

Programul ”After School”, închis în mai multe școli din Constanța

Replica API 5 martie 2016 | 13:21 1809

Într-o societate în care oamenii trăiesc gândindu-se constant că trebuie să țină pasul cu ”secolul vitezei”, pentru părinți este foarte greu atunci când vine vorba să facă față unui ritm de viață tot mai alert în care activitatea cotidiană se desfășoară între carieră și familie. Mai multe unități de învățământ din Constanța au început să închidă programul ”After School” pe care se bazau zeci de părinți. În acest context, singura alternativă ar fi unitățile private de învățământ, unde probabil regimul ”After School” solicită părinților să scoată mai mulți bani din buzunar.

Una din unitățile de învățământ care a suspendat activitatea acestui program este și Școala Gimnazială numărul 37. Despre acest fenomen, reprezentanții ISJ susțin că este strict decizia școlilor: ”Este strict decizia a unităților de învățământ. Dânșii și asociațiile de părinți au luat decizia să înființeze aceste programe. Din ce știu eu, una din școlile în care s-a închis acest program este și Școala Gimnazială numărul 37”, spune Cristina Ivan, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Principala problemă este faptul că majoritatea părinților sunt îngrijorați de faptul că nu mai au cu cine lăsa copiii, motiv pentru care se tem că vor trebui să renunțe la locurile de muncă. Directorii spun că principalul motiv ar fi lipsa personalului care să se ocupe de cei mici și a spațiilor din școli: ”De 1 martie s-a închis programul After School din unitatea noastră. Așa s-a decis la nivelul școlii”, a declarat pentru ”Replica” Aurora Viorica Ștefan, directoarea Școlii Gimnaziale numărul 37 din Constanța. O altă școală în cadrul căreia s-a suspendat programul de ”After School” este și Școala Gimnazială numărul 37 ”Remus Opreanu”: ”Motivul este lipsa spațiului în școală. Și nu numai acest lucru. Au apărut și alte probleme. Nu ne-am încadrat în metodologia programului Școală după școală și am renunțat. Dacă vom relua acest program de anul viitor, vom decide în vară, vom convoca consiliul de administrație, desigur, respectând metodologia de înființare a acestui program. Până acum totul se făcea prin asociația de părinți. Din decembrie nu se mai putea finanța de către asociația de părinți, ceea ce a dus la desființarea acestui program. A fost și Curtea de Conturi la Inspectoratul Școlar, s-a verificat tot, iar noi nu ne mai încadram în metodologia acestui program , și atunci s-a desființat”, a declarat Cristina Trancă, directoarea Școlii Gimnaziale numărul 7 ”Remus Opreanu”. Astfel de programe care supraveghează copiii după terminarea orelor se află și în localitățile Murfatlar, Mihail Kogălniceanu și Năvodari, unde serviciul este gratuit.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614