REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Programul de guvernare al Cabinetului Cîţu, aproape identic cu cel al Executivului Orban II

Programul de guvernare al Cabinetului Cîţu, aproape identic cu cel al Executivului Orban II

Replica API 29 februarie 2020 | 00:00 610

Florin Cîțu

Programul de guvernare al Guvernului Cîţu este aproape identic cu cel al Cabinetului Orban II, existând doar câteva modificări la capitolele transport, sănătate, muncă şi protecţia socială.

Potrivit programului de guvernare al Executivului condus de Florin Cîţu, la capitolul transporturi a fost introdusă ca direcţie de acţiune realizarea de paşi concreţi pentru restructurarea CFR Marfă şi TAROM, arătându-se că aceasta va permite pe termen scurt continuarea activităţii, iar pe termen lung rentabilizarea celor două companii.

"Strategia de redresare a companiei Tarom a intrat în linie dreaptă, în urma aprobării de către Comisia Europeană a ajutorului de salvare pentru companie, esenţial pentru eficientizarea activităţii. Acordarea acestui ajutor va fi urmată de realizarea planului de restructurare şi obţinerea unui ajutor de restructurare, astfel încât obiectivul final să fie rentabilizarea operatorului naţional de transport aerian", se arată în programul de guvernare al Cabinetului Cîţu.

De asemenea, la capitolul transport se prevede că pentru întreg portofoliul de proiecte transferat de la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în urma modificării legislaţiei privind parteneriatul-public-privat, se vor iniţia demersurile pentru elaborarea documentaţiilor tehnico-economice actualizate în vederea analizării viabilităţii proiectelor şi determinării valorilor estimate execuţiei proiectelor.

La capitolul sănătate se prevede că Guvernul, prin Ministerul Sănătăţii şi celelalte ministere şi instituţii implicate, va integra, îmbunătăţi şi extinde capacitatea de prevenţie şi reacţie la crize şi evenimente de sănătate publică prin măsuri specifice.

"În cadrul actualei situaţii generate de prezenta noului tip de coronavirus (Covid-19) pe teritoriul României, Guvernul, prin toate ministerele şi instituţiile implicate, va lua toate măsurile pentru a actualiza cadrul legal specific şi organizatoric şi va finaliza procedurile de achiziţie şi dotări cu echipamente necesare. În acelaşi timp, Guvernul, prin ministerele şi instituţiile de resort, va asigura completarea şi menţinerea stocurilor necesare pentru actuala situaţie, precum şi pentru alte posibile situaţii sau evenimente de sănătate publică", se arată în document.

La capitolul muncă şi protecţie socială a fost introdusă o nouă măsură principală care prevede intensificarea campaniilor de informare/conştientizare la nivelul comunităţilor, precum şi asigurarea formării profesionale pentru toate categoriile de specialişti cu atribuţii în domeniile egalităţii de şanse între bărbaţi şi femei şi prevenirii şi combaterii violenţei domestice (în principal: poliţişti, asistenţi sociali, procurori, judecători, avocaţi, etc).

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus vineri la Parlament lista de miniştri şi programul de guvernare al Cabinetului său.

Biroul Executiv al PNL a aprobat vineri, în unanimitate, lista şi programul de guvernare ale Cabinetului Cîţu, singura modificare în componenţa noului Guvern fiind la Ministerul Finanţelor, unde a fost propus Lucian Heiuş.

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a menţionat că în programul de guvernare există câteva modificări la capitolele Transporturi şi Sănătate.

"La Transporturi a apărut situaţia de la CFR Marfă şi la Sănătate - situaţia coronavirus. (...) Ceea ce includem în programul de guvernare este ceea ce am făcut în aceste zile pentru a reduce şi a stopa această epidemie şi planurile pentru viitor. Va fi hotărâre de guvern săptămâna viitoare, prin care suplimentăm fondurile pentru Ministerul Sănătăţii, în special pentru Terapie Intensivă, bani pe care îi luăm din Fondul de rezervă", a spus premierul desemnat, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acelasi guvern 0 condus de liniuta si abandonat de sica
1
0
e speriat de ...realitatea virtuala!
0
0
Daca clapaugul asta a ajuns premier ... euro va depasi 5 lei pana la Paste !
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367