REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Programul pentru Ziua Dobrogei, modificat din cauza tragediei de la Colectiv

Programul pentru Ziua Dobrogei, modificat din cauza tragediei de la Colectiv

Replica API 12 noiembrie 2015 | 00:00 234

Decenţă

Decenţă

Programul manifestărilor dedicate Zilei Dobrogei a fost modificat, din cauza tragicului eveniment de la Colectiv. Acţiunile cultural-artistice programate pentru sâmbătă în Piaţa Ovidiu, cu ocazia împliniri a 137 de ani de la reintegrarea Dobrogei la Statul Român, au fost anulate. Este vorba despre programul artistic programat în intervalul orar 12-14.30. „România nu a mai trecut niciodată printr-o asfel de nenorocire“, a spus vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir. Programul dedicat Zilei Dobrogei cuprindea, în prima parte, mai exact în intervalul 12.00-14.30, un spectacol aniversar: o defilare gardă, o horă dobrogeană, dar şi un spectacol cultural artistic susţinut de ansambluri folclorice româneşti şi ale etniilor din Dobrogea.

Ei bine, aceste acţiuni au fost anulate de către Consiliului Județean Constanța, ca urmare a tragicului eveniment ce a avut loc la clubul Colectiv, în urma căruia au murit 50 de tineri, iar alte câteva zeci au fost rănite grav. „Avem un program de activităţi cultural artistice. Nu se mai cade să facem ceea ce ne-am propus. Sunt foarte multe instituţii care ar fi trebuit să fie implicate în organizarea spectacolului care voiam noi să-l facem. Am luat decizia să facem câteva modificări“, a continuat vicele. În schimb, va avea loc o şedinţă solemnă ce va reuni sâmbătă, începând cu orele 12.00, consilierii judeţeni şi locali în sala Remus Opreanu din cadrul Prefecturii Constanţa.

Au fost invitaţi toți parlamentari din Constanţa, reprezentanţi ai instituțiile importante, precum universităţi, reprezentanții Asociației veterani de război, dar şi alte personalităţi ale Dobrogei. De asemenea, vor fi înmânate plachete celor care şi-au adus contribuţia la marcarea evenimentului care a condus la reintegrarea Dobrogei la Statul Roman și care s-au străduit să țină în lumină istoria acestui eveniment. Slujba de tedeum se va ţine în continuare la Arhiepiscopie, iar porţile muzeelor constănţene vor rămâne deschise de la ora 11.00.

De asemenea, și Cazinoul va fi deschis pentru constănțeni care se vor delecta cu o expoziție fotografie prezentată de Ordinul Arhitecților Filiala Dobrogea. Cheltuielile privind promovarea evenimentului (materiale publicitare, broșuri -150.000, stegulețe, bannere, invitații) se ridică la suma de 110.000 lei. Cine s-a ocupat, mai exact, de acest serviciu? Cristinel Dragomir a spus că nu știe exact cum a fost atribuit contractul. „A fost o procedură simplă făcută de către compatimentul de achiziții din cadrul CJC). Știu că Tipografia Muntenia s-a ocupat“, a spus Dragomir. Acesta a precizat că sumele care ar fi trebuit investite în realizarea spectacolelor anulate, se vor întoarce în bugetul CJC. „Slavă Domnului, avem ce să facem cu ei!“, a conchis vicepreședintele CJC. Întreaga sumă investită pentru acest eveniment se ridică la 237.620 de lei.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614