REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Programul Start-Up Nation 2018 va începe în toamnă; beneficiarii pot vinde proiectele câştigătoare

Programul Start-Up Nation 2018 va începe în toamnă; beneficiarii pot vinde proiectele câştigătoare

Replica API 27 iulie 2018 | 00:00 280

Programul Start-Up Nation 2018 va fi demarat în această toamnă, după ce majoritatea beneficiarilor din ediţia de anul trecut îşi vor fi primit banii, astfel încât procesul administrativ să nu fie îngreunat, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Ştefan Oprea, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

El nu a putut spune cu exactitate în care din lunile de toamnă preconizează demararea programului.

"Astăzi, sunt peste 6.500 de beneficiari care au acces la finanţare, cei care au aplicat prin băncile partenere şi care au acces la finanţare în mod direct. Vreau să transmit câştigătorilor din Start-Up Nation 2017 mesajul foarte clar că banii îi aşteaptă în conturile agenţiile regionale şi ale băncilor şi îi rugăm să vină cât mai repede, astfel încât visul lor să devină realitate. Start-Up Nation are scopul de a redeştepta spiritul antreprenorial în România", a spus Oprea.

El a arătat că din martie nu a mai existat coadă de aşteptare şi, lucru foarte important, angajaţii ministerului au avut de învăţat din experienţa ediţiei de anul trecut, iar procedurile au fost îmbunătăţite.

Întrebat de ce unii beneficiari îşi vând proiectele pe OLX, ministrul a precizat că este dreptul lor, însă nu a fost încheiată niciun fel de tranzacţie de acest gen.

"Faptul că vezi o oportunitate de afaceri este până la urmă o dovadă că spiritul antreprenorial în România este viu, iar faptul că nu sunt astăzi tranzacţii arată că programul este bine structurat. Dreptul la proprietate este în Constituţie şi nu trebuie să-l uităm niciodată", a mai spus el.

Oprea a arătat că a purtat discuţii pe această temă cu reprezentanţii Consiliului pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii, cărora le-a arătat că a interzice beneficiarilor să cesioneze părţile sociale la proiectele câştigătoare intră în contradicţie cu legea "Business Angel", care are tocmai scopul de a atrage noi acţionari cu puteri financiare sporite.

"Mai există şi un exemplu pe care n-aş fi vrut să-l dau, acela al unei persoane care a aplicat şi ulterior a decedat, iar moştenitorii au cesionat părţile sociale. Pentru că există şi un astfel de exemplu nefericit, concluzia a fost că nu putem interzice cesionarea părţilor sociale", a subliniat ministrul.

Ediţia din 2017 a programului Start-Up Nation a avut 8.444 de câştigători. În cadrul programului, o firmă nou înfiinţată poate primi până la 200.000 de lei fonduri nerambursabile.

În urmă cu două luni, Oprea declara, conform AGERPRES, că în acest an bugetul total este de 2 miliarde de lei, suficient pentru a finanţat crearea a 10.000 de noi firme.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614