REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Proiect: Al 13-lea şi al 14-lea salariu pentru angajații din mediul privat

Proiect: Al 13-lea şi al 14-lea salariu pentru angajații din mediul privat

Replica API 7 septembrie 2017 | 00:52 618

Liberalii au depus la Camera Deputaţilor o iniţiativă legislativă care permite salariaţilor din mediul privat să poată primi al 13-lea salariu înainte de Crăciun şi al 14-lea salariu înainte de concediu, motivând că, astfel, România s-ar alinia la realitatea europeană. Potrivit iniţiativei, cele două salarii în plus ar urma să fie plătite de către companiile private din impozitul pe profit datorat statului, fără a depăşi plafonul de 20%.

„Ne dorim alinierea la realitatea europeană. Aşa cum sunt recompensaţi salariaţii din companiile profitabile din Germania, Franţa, Spania, Austria, Italia aşa trebuie să se întâmple şi în România. Discrepanţa veniturilor dintre salaiaţii din mediul privat şi cei din sistemul public este o realitate. Ca atare, PNL vine în întâmpinarea mediului de afaceri cu propunere de modificare a cadrului legal, prin care care salariaţii societăţilor comerciale cu capital integral privat au posibilitatea de a primi al al 13-lea şi al 14-lea salariu. Cheltuielile salariale vor fi deductibile din impozitul pe profit datorate de aceste societăţi în cuantum de 20%”, a declarat miercuri deputatul PNL Ion Ştefan într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului.

El a explicat că, prin această propunere, bugetul de stat nu va fi văduvit de anumite venituri, ci, dimpotrivă, vor fi încasări suplimentare la buget ca urmare a impozitului pe salariu şi a contribuţiilor sociale şi de sănătate, cheltuieli care vor fi suportate tot de societăţi prin acordarea acestor salarii, scrie digi24.

„Adoptarea acestui proiect legislativ va avea un impact bugetar pozitiv. În România sunt 3,7 milioane de salariaţi, de 3 ori mai mult decât în mediul public. Prin acordarea acestor salarii la bugetul de stat se vor încasa prin acordarea acestor salarii peste două miliarde de lei. Al 13-lea înainte de Crăciun şi al 14-lea înainte de concediul de odihnă”, a mai precizat deputatul PNL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cum mai toate societatile fac eforturi sustinute sa nu inregistreze profit vom beneficia in continuare de praf in ochi.
2
0
exemplu: s-a scazut cu 5 % cas la angajator, a dat ceva din acesti bani la angajat? ciuciu! s-a marit valoarea bonurior de masa la 150 lei buc. cati angajatori s-au grabit sa se conformeze!! prea putini.
3
0
eu cred ca este mai indicat ca cesti penali in frunte cu madam , cu multi soti, amanti, actuali, sa-si deschida o firma de pacaleli, minciuni ptr ca nu vor avea concurenta
4
0
Pana nu vad negru pe alb - aprobat, NU mai cred nimic. Vrajeala!!!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218