REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Proiect ambițios la Hârșova: primarul vrea să înființeze o rețea de distribuție de gaze naturale

Proiect ambițios la Hârșova: primarul vrea să înființeze o rețea de distribuție de gaze naturale

Replica API 9 februarie 2018 | 23:28 575

Iulian Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei, alături de Viorel Ionescu, primarul de la Hârșova, au susținut împreună o conferință de presă la sediul ALDE din Constanța, partid din care ambii fac parte, unde au prezentat un proiect de interes zonal foarte mare. Mai precis, este vorba de implementarea unui proiect de înființare unei rețele de distribuție a gazelor naturale, care va deservi pentru nordul județului.

„Totodată, alături de mine este domnul primar din Hârșova, împreună cu care am început un proiect, demarat la inițiativa dumnealui, din dorința de a-și ajuta comunitatea. Este vorba de înființarea unei rețele de distribuție a gazelor naturale, care își propune să vizeze nu numai Hârșova, ci întreg nordul județului Constanța. Domnul primar a făcut deja un studiu de fezabilitate în urma căruia a prins aripi pentru că rezultatele sunt pozitive. Am venit astăzi și am reușit să am o discuție și cu dumnealui tocmai pentru a-l îndruma și a-l asigura că trebuie sprijinul nostru, la nivel de minister”, a spus Tudorache.

Primarul spune că acest proiect este unul de suflet, pe care și l-a dorit de când era consilier local, iar acum are oportunitatea ca și edil să îl ducă la bun sfârșit.

„Sunt foarte mândru de acest proiect. Pe scurt este un proiect la care eu am visat de ceva timp. Am cerut când eram consilier local autorităților să demareze acest proiect. Acum, în schimb, Dumnezeu a făcut ca eu să am șansa să demarez acest lucru. Vă pot spune că este un proiect ce nu privește numai Hârșova. Studiul de fezabilitate a arătat că este viabil. Conectarea în rețea se face în zona Cogelac, pe o lungime de 4 kilometri, de care va beneficia toată zona de nord a județului. Gazele deja nu mai reprezintă un lux, ci o necesitate, este viitorul și reprezintă progres. Eu nu mă voi lăsa până nu voi vedea că acest proiect începe să se miște. Sunt în discuții, vreau să fac studiul de fezabilitate. Voi merge la ANRE și voi obține avizul. Studiul de fezabalitate ne arată că pentru varianta din Cogealac costă 5,4 milioane de euro fără TVA. Este un cost relativ ok, dar ce nu ține de Hârșova, ci în care sunt implicate absolut toate localitățile din această zonă – sectorul deservit fiind de 43 de kilometri. Inclusiv Consiliul Județean – voi face adresă către ei în luna martie. Vor beneficia cel puțin 9 localități, dintre care Ciobanu, Ghindărești, Saraiu, Topalu, Pantelimon, Crucea, Cogealac și Hârșova”, a spus primarul din Hârșova.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un primar care minte Cum respira
13
0
Cel mai bun primar care a facut ceva pentru orasul harsova este TUDOR NADRAG!CU SIGURANTA CA VA REVENI LA URMATOARELE ALEGERI LA PRIMARIA HARSOVA!
26
1
Idiotul asta a facut praf totul in acest orasul Harsova.A stricat drumurile din oras mai ales cele din centru ,a distrus spitalul a dat functii la nespecialisti si a marit salariul lui si acelor care il lig pe picioare ,a marit taxele si impozitele
25
0
Ce sa zica si el ! Vorbe in vant! Au trecut deja 2 ani de mandat si in afara de angajari pe salarii uriase in primarie , nu a facut nimic in oras ! Asa ca nu va mai imbatati cu apa rece !
25
1
Cetatenii acestui oras sunt dusi in eroare de acest individ parsiv Ionescu.MULTE MINCIUNI .
27
0
Si marmota era invelita in ciocolata.Jocuri de imagine si proiecte de prezentat la urmatoarele alegeri pe principiul daca ma alegeti voi continua proiectul.cunoastem tactica e vche
28
0
Alianta De Excroci.multe asteptari am avut de la voi!si am primit o mare dezamagire
33
0
Succes, Domnule primar!!
2
28
mai lasati vrajeala asta pentru ca lumea e satula de minciuni si proiecte si promisiuni.tu esti primar pentru cativa acolitii de ai tai nu pentru harsova
32
2
Si oare daca inghitim Carbocif o sa tragem vanturi si facem gaze. Este o idee buna.
33
2
Cel mai ieftin mod de aducere a gazelor in oras este sa le dai locuitorilor sa inghita pastile de CARBOCIF. Daca nu ai pastile cauta-l pe nea COSTICA.
36
5
o mare dezamagire pentru locuitorii acestui oras .au marit taxele si impozitele.abia asteptam alegerile sa terminam cu acest cosmar
37
7
citind comentariile imi dau seama dece ne conduce un partid de comunisti. Vai de noi si de tara asta...
3
29
UN MARE PORC MINCINOS,A SA NU UIT SI UN MARE BETIV..
35
5
DOAMNE AJUTA
16
0
sa va fie rusine.acest primar este un mare ordinar cel mai prost dintre primari.numai vorbe fara fapte
36
7
Sincere condoleante ,,Cristian"! Unicul tau neuron tocmai a murit in chinuri . Ai vorbit si tu...
8
34
Si cine plateste factura daca locuri de munca nu sant si care sant sant salari de cacat
33
7
Intrebare de ce a marit domn primar ipozitele si taxele locale? Voi stiti ce salarii sunt in primarie, pe carca noastra a cetateanului de rand! Bine ca ati marit impozitele ca sa avem echipa de oina!
44
9
Bravo Viorel felicitari! Sa ne cacam pe tine si familia ta de gunoi mincinos
40
15

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102