REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Proiect: Conducătorul auto să-şi aleagă perioada suspendării permisului în termen de un an de la săvârşirea contravenţiei

Proiect: Conducătorul auto să-şi aleagă perioada suspendării permisului în termen de un an de la săvârşirea contravenţiei

Replica API 22 martie 2019 | 00:30 409

Conducătorul auto căruia i s-a suspendat provizoriu permisul auto ar putea să-şi aleagă perioada suspendării în termen de un an de la data săvârşirii faptei contravenţionale, conform unei iniţiative legislative depuse la Parlament de deputaţii ALDE Ştefan-Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu.

Potrivit propunerii legislative privind suspendarea permisului auto, "în cazul suspendării provizorie a permisului auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o".

De asemenea, proiectul prevede că vor fi exceptaţi cei care au săvârşit "fapte deosebit de grave, care prezintă un pericol social, fiind săvârşite cu vinovăţie şi care sunt prezentate de legea penală şi sunt prezentate de aceasta - infracţiuni".

Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii acelei fapte, mai prevede proiectul.

"Prevederile prezentei iniţiative vin în ajutorul şoferilor profesionişti şi nu numai, care se aleg cu suspendarea permisului de conducere, iar, pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulaţie, nu mai pot lucra şi rămân "fără pâine". Sunt de părere că la nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor", susţine deputatul Ştefan-Alexandru Băişanu în expunerea de motive.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Singura deosebire fata de unul de la Rebu este capul de creta, in rest la fel: aceeasi salopeta si mai ales aceeasi barba. De cand nu mai are loc inspectia inainte de intrare in post? CU barbile voastre, sigur ati cotizat pt a intra la Campina!
1
0
Buna decizie vor fi si mai multi betivi si drogati pe sosele pentru ca banuiesc ca vor fi si astia inclusi in lege.
2
0
Aleg ultima luna din an ca daca intre timp fac infarct si crap voi avea un zambet sagalnic in coltul gurii ca am tras rutiera pe poola!
1
0
..eu doresc sa-mi suspende permisul numai noaptea cand ma odihnesc...clar...
7
0
Multi tampiti pe lumea asta. Asta la scapat masa pe gresie cand la fatat. Politicienii curului..
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920