REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Proiect cu finanţare europeană pentru stagii de practică, în scopul inserţiei mai rapide a elevilor pe piaţă muncii

Proiect cu finanţare europeană pentru stagii de practică, în scopul inserţiei mai rapide a elevilor pe piaţă muncii

Replica API 26 iulie 2014 | 00:00 288

Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane organizează luni, 28 iulie2014, incepand cu ora 11.00, la Hotel Ibis Constanţa, Sala Ovidiu, conferinţa de lansare a proiectului "Practica - drumul cel mai scurt către un loc de muncă", proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadăde 18 luni şi are ca obiectiv general dezvoltarea aptitudinilor de muncă pentru elevi, în scopul creşterii inserţiei mai rapide pe piaţa muncii în Regiunea de Dezvoltare Sud -Est. În cadrul proiectului 375 de elevi vor beneficia de programe de orientare şi consiliere profesională, precum şi de stagii de practică în activităţi financiar - contabile, alimentaţie publică, turism şi industria textilă. La finalul stagiului de practică, absolvenţii vor primi o adeverinţă care atestă efectuarea stagiului, precum şi calificativul obţinut în urma parcurgerii acestuia. Proiectul este implementat de Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane în parteneriat cu S.C. Minion Consulting S.R.L. şi are un buget de aproximativ 400 000 euro.

"Prin acest proiect, echipa noastră îşi propune să abordeze o problemă foarte presantă a sistemului de învăţământ din România şi anume pregătirea practică. De aceea echipa noastră şi-a propus să vină în întâmpinarea nevoii acute a elevilor prin organizarea de stagii de practică la agenţi economici, care să-i ajute să se familiariza cu realităţile economice ale pieţei muncii.

Stagiile de practică la agenţii economici sunt foarte importante, astfel încât, la terminarea liceului elevii să poată practica meseria pentru care se pregătesc. Parteneriatul cu agenţii economici este un aspect important în demersul nostru şi suntem încântaţi că, prin acest proiect, punem bazele unei colaborări permanente între reprezentanţii instituţiilor de învăţământ şi potenţialii angajatori. Creăm, astfel, premisele definitivării pregătirii tinerilor pentru viitorul lor profesional", a spus Sorin Chiriţă, reprezentant regional al Institutului pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Evenimentul de lansare a conferinţei va reuni reprezentanţi ai instituţiilor de invăţământ şi ai mediului de afaceri; directori ai instituţiilor de învăţământ liceal, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale, specialişti în resurse umane.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367