REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Proiect cu fonduri europene, la Hârşova: punct de comercializare a peştelui, direct de la sursă

Proiect cu fonduri europene, la Hârşova: punct de comercializare a peştelui, direct de la sursă

Replica API 15 august 2014 | 00:00 126

Construcţia va fi gata la anul

Construcţia va fi gata la anul

Veşti bune pentru locuitorii din Hârşova. În următoarele săptămâni va începe construcţia unui punct de debarcare şi primă comercializare a peştelui, proiect realizat din fonduri europene, prin Programul Operaţional de Pescuit. Administraţia locală a semnat, luni 11 august a.c., contractul de finanţare în valoare de aproximativ 15 miliarde lei vechi.

"Acest proiect se înscrie în ultimele proiecte care mai pot fi accesate de România din fondurile europene pe exerciţiul bugetar 2007-2013. Asta înseamnă că, până la sfârşitul anului viitor, va fi gata. Contractul este semnat, sperăm ca în maxim o lună de zile, luând în calcul toate fazele care trebuie să trecem privind achiziţia publică, să începem această lucrare", a declarat primarul din Hârşova, Tudor Nădrag. "Este o construcţie cu etaj, pe malul Dunării, în zona Portului, care va îmbogăţi zestrea edilitară a oraşului. La parter va avea sală de mese, grupuri sanitare, bucătărie, spaţii frigorifice, iar la etaj vor fi patru camere de cazare, fiecare prevăzută cu grup sanitar", a mai explicat Nădrag. Totodată, mai anunţă administraţia locală, s-a încheiat procedura de licitaţie publică pentru proiectul privind asfaltarea drumurilor din oraş, investiţie ce se ridică la suma de 7 milioane de euro. Numai că, lucrările nu pot începe, deocamdată. "Licitaţia a fost câştigată de asocierea WFA Impex SRL Turnu Măgurele şi SC Into SRL Târgu Frumos. Din păcate, zilele trecute, am primit contestaţie de la o altă firmă participantă şi atunci ne pune în situaţia de a bloca momentan lucrarea şi aşteptăm soluţionarea pe cale legală. În mod sigur, vor merge şi la justiţie", a încheiat Tudor Nădrag.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614