REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PROIECT de 10 MILIOANE de EURO pentru MODERNIZAREA FALEZEI dintre Mangalia și Cap-Aurora

PROIECT de 10 MILIOANE de EURO pentru MODERNIZAREA FALEZEI dintre Mangalia și Cap-Aurora

Replica API 24 iunie 2020 | 13:26 2363

În Mangalia a fost lansat proiectul „Sprijinirea mobilității urbane durabile, la nivelul municipiului”. Mai exact, se dorește modernizarea străzilor și aleilor pietonale, vor fi create piste de biciclete și noi trasee de transport public, precum și stații de autobuz. Totodată, se dorește și achiziționarea de autobuze electrice, înființarea unei autobaze și stații de încărcare a bateriilor.

Primăria Municipiului Mangalia a organizat, marți, 23 iunie, la sediul Clubului Nautic Callatis, evenimentul prilejuit de lansarea proiectului „Sprijinirea mobilității urbane durabile, la nivelul municipiului Mangalia, județul Constanța”, finanțat din fonduri europene. Mai exact, prezentarea proiectului a fost susținută de către administratorul public Dan Georgescu, alături de șeful Serviciului Management Proiecte, Ciprian Popa. Cei prezenți la eveniment au fost informați cu privire la înființarea transportului public modern, nepoluant, cu autobuze electrice, prin implementarea proiectului european, la nivelul orașului.

Proiect de aproximativ 10 milioane de euro pentru Mangalia

În cadrul proiectului, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, vor fi modernizate străzile și aleile pietonale în deplină siguranță și confort, vor fi create piste de biciclete și noi trasee de transport public, precum și stații de autobuz, semnalizate corespunzător atât pe orizontală, cât și pe verticală, pe traseul mijloacelor de transport în comun. Implementarea proiectului va fi realizată pe trei segmente, care se referă la achiziționarea autobuzelor electrice, înființarea unei autobaze și stații de încărcare a bateriilor, respectiv reabilitarea infrastructurii rutiere, în cartierul de case al orașului.

”Odată cu implementarea acestui proiect, vom moderniza unele artere rutiere și pietonale, în special din cartierul de case. Totodată, vom crea noi trasee pentru mijloacele de transport public, pe străzile Petre Ispirescu, Horia, Cloșca și Crișan, 1 Mai, acoperind, astfel, nevoia de deplasare urbană a cetățenilor care locuiesc în acest cartier, prin transportul public cu autobuze electrice”, a declarat managerul proiectului, Dan Georgescu.

Mangalia va avea o parcare de tip Park&Ride

La rândul său, primarul Mangaliei, Radu Cristian, a precizat că proiectul mai vizează modernizarea falezei din Cap - Aurora, amenajarea unei parcări de tip Park&Ride, reabilitarea unor alei și spații verzi, în stațiune și oraș. ”Sperăm ca până la sfârșitul acestui an să semnăm contractele de atribuire și execuție a lucrărilor și să intrăm în teren cât mai repede. Este cel mai amplu proiect cu bani europeni, care se va implementa în Mangalia și stațiunile din sudul litoralului”, a subliniat primarul Mangaliei.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Termina ce ai inceput!! Stam cu soselele decopertate si respiram praf si rahat. Fa ceva, nu te repezi la toate si nu faci nimic.
0
0
Raducule,ce pana mea fac firmele care deja au belit centrul Mangaliei,ca nu am vazut sa se lucreze acolo,desi pandemia a ajutat la evitarea aglomerarii orasului cu turisti de atata amar de vreme? Inteleg ca fara santier si praf nu exista lucrari,insa ritmul de lucru,stilul asta somnolent nu e bun. Ai pastra angajati care sa munceasca tot asa in primarie? Pune te rog tipii aia la munca si fii mai atent sa pui oameni care stiu sa faca si lucruri fromoase,nu sa betoneze orasul ca pe o fortareata antitanc.
1
0
Asa da. Fonduri europene la greu. In Constanta cand vom vedea asa ceva
0
0
Bravo,felicitari Radu Cristian,esti cel mai bun primar din judet!
2
3
Felicitari RADU CRISTIAN cel mai bun primar al Mangaliei din toate timpurile Te vom realege cu siguranta.Restul niste hoti
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614