REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Proiect de lege: La închisoare doar în weekend

Proiect de lege: La închisoare doar în weekend

Replica API 6 martie 2017 | 00:21 440

Soluţie pentru aglomeraţia din închisori. 11 parlamentari PNL au iniţiat un proiect care, dacă ar deveni lege, le-ar permite celor condamnaţi la mai puţin de patru ani de închisoare să stea după gratii doar în zilele de sâmbătă şi duminică. Proiectul a fost deja depus la Senat.

Liberalii propun mai multe măsuri alternative de executare a pedepselor pentru care judecătorul a dispus deja condamnarea la închisoare, scrie Digi24.

Sunt mai multe categorii propuse în proiectul de lege propus de PNL.

În cazul celor care au o condamnare de până la 3 ani de închisoare, ei ar putea să-și execute pedeapsa stând acasă, supravegheați cu o brățară electronică.

Odată cu adoptarea noului Cod Penal, în 2014, s-a discutat despre aceste brățări electronice. Un astfel de dispozitiv costă 700 de dolari, însî niciodată în bugetul de stat nu au fost prevăzute sume pentru această cheltuială.

O altă măsură îi privește pe cei condamnați la maximum 4 ani de închisoare. Ei ar avea de ales între două variante: execută pedeapsa doar sâmbătă și duminică în centre special amenajate în acest scop sau ar putea face muncă în folosul comunității. Astfel, două zile de muncă ar fi echivalentul unei zile de sentință.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Israel muie - Garda de fier nu a reusit sa-mi dea inapoi banii bunicilor depusi in bancile jidanesti
0
1
Asia sunt liberali ,,,,vai mama voastra de prosti.
3
1
Bai idiotilor, puscaria pentru mafiotii gen Draknea, Ponta, etc. sa se faca in statiunile turistice, daca se poate in Brazilia cu alocatii de 1000 E pe zi sa le ajunga. Si cu femei la cei care merita, la ceilalti gonflabile. Si sa aiba niste servitori din cei care i-au votat ca sa-i spele pe picioare.
4
1
Astia au luat-o razna de tot!
4
1
Cu asemenea maidanezi politici , facatori de legi cu dedicatie , PNL-ul se va duce de-a dura si mai repede . Praf si pulbere s-a ales de PNTCD , mizerie si iar mizerie a ajuns acest asa-zis partid , de fapt o grupare infractionala toxica , identica si asemanatoare cu PSD-ul , PMP-ul si ALDE - niste jivine cretinoide ...
4
1
Sunt prevazatori, isi aranjeaza 'terenul' pentru urmatoarea perioada! Daca un astfel de proiect venea din partea PSD-ului, iar sareau 'eu rezist', ca doar sunt o gramada de cretini in tara asta care pot fi manipulati de multinationale!
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614