rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Proiect de lege: părinţii pot fi acuzaţi de rele tratamente aplicate copiilor dacă nu îi vaccinează. Ce părere au mămicile

Discuția despre vaccinarea copiilor a fost în centrul opiniei publice de câțiva ani. Mai precis, sunt multe voci pro și contra, de ordin religios, umanist sau pur și simplu poate fi vorba și de nepăsare. Mulți aleg să nu își vaccineze copiii din frică să nu facă alte boli, alții nu se interesează. Politicienii lucrează acum la un proiect de lege prin care să „pedepsească” părinții care refuză să își vaccineze copiii.

Practic, o comisie specializată va putea reclama următoarele: „constatarea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului de către părinţi sau reprezentanţi legali în cazul minorului care împlineşte vârsta de 3 ani şi nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzătoare vârstei”. Mămicile sunt consternate și cred că legea este abuzivă. „Așa ceva doar la noi. Este decizia mea dacă copilului meu i se poate sau nu administra o substanță în corp. În ce lume trăim?”, a spus Teodora M.

„Consider că România regresează. Este o responsabilitate pe care doar părinții o pot avea cu privire la alegerea de a vaccina sau nu copilul. Eu nu vreau să îi fac decât cele de bază, la naștere. Sunt însărcinată în 7 luni cu o fetiță pe care o doresc sănătoasă și voinică, fără chimicale băgate în ea. Desigur, doresc să o feresc de boli, dar nu așa… injectând-o tot timpul”, a punctat Ana-Maria A. „Cele care nu vor să vaccineze copilul nu le duc capul, clar! Doamne ferește să se îmbolnăvească copilul. Așa cum a fost acum recent epidemia de rujeolă din LIPSA vaccinării. Bine că vor bani de coafor, nu de vaccin”, a spus Oana R.

Ce spune proiectul de lege

Conform legii, vaccinarea copilului constituie responsibilitatea părintelui, iar pentru vaccinările obligatorii furnizorul de servicii medicale are obligaţia de a-i informa pe părinţi despre calendarul naţional de vaccinare, consimţământul acestora pentru vaccinare fiind prezumat, cu excepţia situaţiei în care părinţii sau, după caz, reprezentantul legal refuză, în scris, vaccinarea.

Excepţie fac copiii care au contraindicaţie definitivă la un anumit vaccin sau la toate vaccinurile, pe baza prezentării de către părinţii a unei adeverinţe care să ateste contraindicaţia definitivă, emisă de Comisia Judeţeană de Vaccinare a judeţului de domiciliu al copilului, cu avizul Grupului Tehnic de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare (GTVAV). Proiectul prevede, de asemenea, că în cazul în care părinţii refuză vaccinarea copilului pot fi sesizate instituţiile abilitate "privind constatarea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului de către părinţi sau reprezentanţi legali în cazul minorului care împlineşte vârsta de 3 ani şi nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzătoare vârstei".

Sesizarea poate fi făcută de către comisiile judeţene de vaccinare sau de către comisia municipiului Bucureşti, care vor avea ca atribuţii să supravegheze activitatea de vaccinare prin analizarea şi soluţionarea cazurilor de nevaccinare, să asigure sprijin pentru furnizorii de servicii medicale de vaccinare în activitatea de vaccinare, să contribuie la informarea populaţiei privind informaţiile de interes public legate de activitatea de vaccinare la nivel judeţean şi măsuri de prevenire prin vaccinare a răspândirii unor boli astfel prevenibile.

De asemenea, aceste comisii au obligaţia să analizeze cauzele de nevaccinare şi să facă recomandări către furnizorii de servicii de vaccinare. Aceste comisii mai au şi responsabilitatea de a "sesiza asistentul medical comunitar şi/sau mediatorul sanitar, serviciul public de asistenţă socială şi direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului pentru a identifica piedicile întâmpinate în calea vaccinării şi a oferi consiliere în cazul minorului care împlineşte vârsta de 3 ani şi nu a început sau a întrerupt schema privind vaccinurile obligatorii precum şi în cazul copilului înscris într-o colectivitate de învăţământ care nu a încheiat schema de recuperare propusă în termen de un an".

Totodată, aceste comisii au obligaţia de a sesiza serviciul public de asistenţă socială şi direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului "privind neglijarea medicală şi încălcarea drepturilor copilului de către părinţi sau reprezentanţi legali în cazul minorului care împlineşte vârsta de 18 luni şi nu a început sau a întrerupt schema privind vaccinurile obligatorii" şi de a sesiza instituţiile abilitate privind "constatarea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului de către părinţi sau reprezentanţi legali în cazul minorului care împlineşte vârsta de 3 ani şi nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzătoare vârstei". Comisiile vor fi înfiinţate în cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Ce vaccinări se fac în România

În România se stabilesc următoarele categorii de vaccinări: de rutină, obligatorii, conform calendarului naţional de vaccinare, pentru situaţii speciale - situaţiile epidemiologice care implică vaccinarea ca măsură de intervenţie în vederea limitării bolilor ce pot fi prevenite prin vaccinare, pentru grupe de populaţie cu risc (cu afecţiuni cronice şi la care apariţia bolilor infecţioase, care pot fi prevenite prin vaccinare, ar putea duce la decompensarea acestora şi ar pune în pericol viaţa).

De asemenea, este stabilită prin lege vaccinarea persoanelor care, prin natura profesiei, sunt expuse suplimentar unor surse de infecţie, vaccinarea persoanelor din categorii de vârstă cu risc crescut de apariţie a anumitor boli infecţioase. Totodată, persoanele eligibile pentru vaccinare care au vârsta de peste 18 ani sunt obligate să recupereze vaccinurile restante, după o schemă realizată de către medicul de familie sau comisia judeţeană de vaccinare sau a municipiului Bucureşti.

Claudia CORBU

miercuri, 12 aprilie 20172786
Comentarii

02rezolvare(12 apr 22:59)
populatia impartita in 2 zone, vaccinati si nevaccinati. aia nevaccinati si fara medicamente ca parca ati spus ca marea indistrie farmaceutica va baga medicamente pe gat. traiti si muriti si voi si copiii vostri in mod natural si naturist.
11pt Laura(12 apr 17:21)
Eu fac pariu ca esti vaccinata. Ai mintea in pioneze.
22Elena-pt Laura(12 apr 17:20)
Laura,tu stii ca medicii nu isi vaccineaza copiii?Crede-ma.nu aberez,lucrez in sistem si stiu1Da,ai dreptate,majoritatea suntem vaccinati dar cu vaccinuri autohtone...ca pe vremea noastra nu se importau vaccinuri!Vaccinurile produse la Cantacuzino contineau o cantitate infima de aluminiu,erau monovaccinuri,nu ca aceastea de acum care contin foarte mult aluminiu si sunt cate sase vaccinuri intr-unul!
45Laura(12 apr 15:44)
Eu fac pariu ca 99% din cei care comentati sunteti vaccinati si vad ca nu sunteti nici autisti, nici morti, nici ologi.. cand ni se imbolnavesc copiii si mor acuzam medicii ca sunt incompetenti..haideti sa nu mai fie parinti imcompetenti si apoi sa aratam cu degetul spre altii, sa ne facem noi datoria ca parinti mai intai si apoi sa avem pretentia sa si'o faca si altii cu copiii nostri
44zek(12 apr 14:24)
Totul e in interesul importatorilor de medicamente. Preturile de vinzare sint exagerate fata de pretul de import. Paraindaratul in favoarea "baietilor destepti"...
48NU FITI TAMPITI!(12 apr 12:06)
CHIAR VRETI SA REAPARA BOLI CARE ERAU APROAPE ERADICATE?
53unul(12 apr 11:35)
Mengele ar fi fericit. Legea propusa incalca numeroase articole din Constitutia Romaniei. Cum ramane cu In primul rand sa nu faci rau , adica Primum non nocere ?
84adi(12 apr 11:32)
am eu o solutie luate vaccinurile nostre si sa se verifice int-o alta tara sa vedem ce chimicale reies la testarea lor, spre exemplu in islnda,norvegia ,veti ramane surprinsi sa vedeti ce contin vaccinurile care cu timpul ne vor afecta copii
77leiws(12 apr 11:20)
O prostie..vor sa dea amenzi nu stiu de unde sa mai ciupeasca...nu poti obliga vaccinarea si nunpoti ingradi pe considerentele acestea dreptul la educatie. Corpul este proprietate inalienabila si nu tenpoate forta nimeni sa faci vaccin..Desi aici vad ca incet si sigur ne intoarcem la... Mi-e si frica sa spun..vedeti si voi incotro ne indreptam..
88ion(12 apr 09:18)
O sa iasa lumea in strada.
78Yoyo(12 apr 09:17)
Acuma o sa aiba cum sa testeze tot felu de vaccinuri pe copii, ca doar se pricep la asta romanii ... si fara responsabilitati !
48alt smen(12 apr 08:11)
asta va fi un fel de RCA sa existe obligativitatea parintilor, dar nici o raspundere pentru cei care importa vaccinuri mai mult sau mai putin dubioase?
mai mult...Replica
24 sep 12:02ReplicaCutremur PUTERNIC în Turcia! Elevii, evacuați din școli

...120

24 sep 11:52ReplicaAccident rutier MORTAL în Constanța: o mașină a intrat în copac!1117
24 sep 00:00ReplicaCONSTANŢA vândută pe bucăţi! Parcarea de la Delfinariu ESTE PRIVATĂ: proprietara, o fostă angajată a primăriei5445
24 sep 00:00ReplicaÎnchiderea bulevardului Tomis, un TEST înainte de reconfigurarea totală a zonei: SENS UNIC între bd. Mamaia şi str. Ion Raţiu

Bulevardul Tomis a fost, pentru o zi, pietonal. Duminică, 22 septembrie, artera a fost închisă circulaţiei...4234

24 sep 01:55ReplicaDe ce se produc accidente feroviare în zona I.C. Brătianu: Grup Feroviar Român NU ARE personal calificat pentru asigurarea mentenanței!666
24 sep 00:00ReplicaSpaţiu verde din staţiunea Mamaia, scos la vânzare! Primăria plănuieşte să organizeze o licitaţie publică1192
24 sep 00:00ReplicaProiect în Parcul Tăbăcărie: sistem de irigaţie cu apă din lac, pentru Ţara Piticilor

Bugetul de venituri şi cheltuieli al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa urmează...377

24 sep 00:00ReplicaȘase blocuri de nouă etaje, la ieșire din Constanța, spre Ovidiu. Cine este investitorul!2369
24 sep 00:00ReplicaProprietarul Dorally Mall tună şi fulgeră la adresa consilierilor municipali: i-au mărit redevenţa pentru teren!2683
24 sep 00:00ReplicaOspătarul unui club din București, condamnat la Constanța pentru trafic de droguri de mare risc

În vara anului trecut, organale de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța...742

24 sep 00:00ReplicaDin boacănele fostei administraţii locale: bucată de stradă, trecută în proprietatea unei societăţi comerciale!1106
24 sep 00:00ReplicaBătrână din Năvodari, sătulă de bătăile fiului bolnav psihic, a cerut ordin de protecție1032
Vremea
19.4°18.8° - 19.4° marţi, 24 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 68%
Vânt: 4.06 m/s
Presiune: 1014.78 milibari

Loto
6/49172024252729
5/40192530354012
joker101723262914
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 sep 00:00SportGică Hagi a ieșit la atac! ”A început războiul. Nu avem voie să respirăm că luăm galbene. Fiți imparțiali!”

Gică Hagi a pus tunurile pe arbitrajul lui Adrian Comănescu, la finalul meciului dintre Viitorul și Poli Iași (2-1)....359

24 sep 08:10SportReacția lui Lionel Messi după ce i-a învins pe Cristiano Ronaldo și Van Dijk și a câștigat premiul FIFA The Best

Leo Messi a câştigat în premieră The Best FIFA men’s player după ce i-a depăşit pe Virgil van Dijk şi...254

24 sep 00:00SportIon Țiriac, despre revenirea lui Darren Cahill lângă Simona Halep: ”Are mai multă voință decât îi permite fizicul”

Revenirea lui Darren Cahill (53 de ani) lângă Simona Halep (6, WTA, 27 de ani) e aplaudată de Ion Țiriac (80 de...305

24 sep 00:00SportLiga II: Farul - Ripensia 1-0, în ultimul meci al etapei

Rapid a câștigat duminică meciul cu Gloria Buzău, 3-2, și se apropie de locurile care duc în Liga 1. Lider este...289

Local
24 sep 00:00LocalAnsambluri rezidențiale cu 11 etaje, în apropiere de CERONAV! Proiectul, în atenția Comisiei de urbanism din cadrul Primăriei

Încă un pas spre construirea complexului rezidențial cu 11 etaje, cu spații comerciale la parter și locuri de...421

24 sep 03:36LocalProgramul ‘Laptele și Cornul’ bate pasul pe loc în județul Constanța. Licitația, ANULATĂ!

De mai bine de un an de zile, programul ”Laptele și cornul” bate pasul pe loc la Constanța. Preşcolarii şi...387

24 sep 03:39LocalACCIDENT rutier în Constanţa. Un pieton a fost rănit!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi, luni, 23 septembrie 2019, să intervină în oraşul Constanţa,...364

24 sep 03:40Local'Festivalul Gastronomiei și Vinului Românesc', vinuri alese şi preparate tradiţionale delicioase în CONSTANŢA!

Vinuri alese și preparate tradiționale delicioase îi așteaptă pe constănţeni în perioada 4 – 6 octombrie 2019,...743

24 sep 03:43LocalTineri absolvenţi la Jandarmeria Constanţa

26 de subofiţeri absolvenţi ai Şcolilor Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi „Grigore...447

24 sep 03:44LocalANPC face angajări: concurs pentru postul de comisar!

ANPC angajează comisari! Conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului anunță schimbare în...736

24 sep 03:35LocalBărbat DEPISTAT în trafic la Ovidiu fără PERMIS și DROGAT

La data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 07.45, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat...2169

24 sep 03:42LocalȘoferi depistați băuți la volan, în urma unei razii a polițiștilor rutier

Inconștienți! Mai mulți șoferi s-au urcat beți la volan! S-au ales cu dosare penale. La data de 22 septembrie a.c.,...364

24 sep 03:43LocalACCIDENT RUTIER în PALAZU MARE!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină, luni, 23 septembrie 2019, în localitatea Palazu...392

24 sep 03:52LocalNoi date despre accidentul mortal de la Valea Dacilor

Un accident rutier grav a avut loc, duminică seara, 22 septembrie, la ieşire din Medgidia spre Valea Dacilor, un...2068

Politică
24 sep 03:53PoliticăSenatul a respins cererea DNA: ex-ministrul PSD, Florian Bodog, scapă de urmărirea penală

Plenul Senatului a decis, luni, să nu ceară urmărirea penală a fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog,...270

24 sep 03:54PoliticăLegea Turismului, proiect iniţiat de Guvern, a trecut tacit de Senat

...345

24 sep 03:37PoliticăTăriceanu: ALDE va vota moţiunea de cenzură

Parlamentarii ALDE vor vota, la vedere, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, a anunţat, luni, preşedintele...302

24 sep 03:50PoliticăZece deputați ALDE se afiliază Pro România

Un număr de 10 deputați care au făcut parte din grupul desfiintat ALDE si care momentan sunt deputati neafiliati se...391

24 sep 03:38PoliticăTrei senatori ALDE s-au afiliat la PSD, printre care Teodor Meleșcanu

Senatorii neafiliați Ionuț Sibinescu și Daniel Zamfir, dar și Teodor Meleșcanu, președintele Senatului, toți trei...340

24 sep 03:52PoliticăJudecătorii îşi cer dreptul de a se pensiona anticipat!

Judecătorii denunţă o tentativă de şantaj din partea prin declaraţiile unor politicieni legate de diminuarea...368

24 sep 03:50PoliticăOrban: Săptămâna aceasta finalizăm discuţiile cu privire la moţiunea de cenzură şi stabilim data la care o vom depune

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că săptămâna aceasta vor fi finalizate discuţiile cu privire la...238

24 sep 03:51PoliticăTomac: Parlamentarii PMP au semnat moţiunea de cenzură; un minister pentru Relaţia cu Republica Moldova - condiţie de a susţine noul Guvern

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat luni că toţi senatorii şi deputaţii PMP au...316

24 sep 00:51PoliticăProiectul de hotărâre privind aprobarea planului de restructurare a obligațiilor fiscale al SC Confort Urban SRL a fost votat în unanimitate. VIDEO

Consiliul local municipal s-a întrunit luni, 23 septembrie a.c., începând cu ora 12:00 în sala "Remus Opreanu" din...836

24 sep 03:41PoliticăConsilierii județeni, convocați în ședință. Vezi ordinea de zi!

Horia Ţuțuianu, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a convocat Consiliul Județean...642

Monden
24 sep 19:22MondenAdriana Irimescu a întinerit de când s-a cuplat cu Alexandru Papadopol

Formează un cuplu nu doar în viaţa reală, ci şi pe platourile de filmare. Alexandru Papadopol şi Adriana Irimescu,...356

24 sep 00:00MondenHoria Brenciu dă sfaturi în bucătărie şi îl ţine în spate pe Tudor Chirilă

Îndrăgitul jurat de la emisiunea „Vocea României” (PRO TV) este recunoscut pentru show-urile pe care le face de...190

24 sep 00:00MondenUnul dintre acuzatorii lui Kevin Spacey, mort în condiţii necunoscute. Actorul, la un pas să scape basma curată

Kevin Spacey, în vârstă de 60 de ani, era unul dintre cei mai apreciaţi de la Hollywood până nu de mult. Întreaga...199

24 sep 00:00MondenDupă succesul răsunător, creatorul serialului 'Cernobîl' a confirmat: Nu va realiza un al doilea sezon

Craig Mazin, creatorul serialului „Cernobîl” a confirmat că nu va realiza un al doilea sezon al producţiei, în...192

24 sep 00:00MondenDe ce Antonio Banderas o iubeşte atât de mult pe Nicole Kimpel. O compară cu fosta soție

Actorul Antonio Banderas a dezvăluit de ce o iubeşte pe partenera sa, Nicole Kimpel. Nu s-ar despărţi de ea pentru...266

24 sep 00:00MondenPrinţul Harry, Meghan şi Archie au plecat spre Africa, în primul lor turneu oficial în familie

Prinţul Harry al Marii Britanii, soţia sa - Meghan - şi fiul lor în vârstă de patru luni, Archie, vor începe luni...175

24 sep 00:00MondenPrimetime Emmy 2019 - Lista principalelor trofee atribuite la cea de-a 71-a ediţie

Cea de-a 71-a ediţie a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy, supranumite "Oscarurile televiziunii americane",...147

24 sep 00:00MondenKim Kardashian, Emilia Clarke şi Mandy Moore, cele mai elegante vedete de la gala Primetime Emmy

Starleta de reality-show Kim Kardashian, actriţele Emilia Clarke şi Mandy Moore şi cântăreaţa Zendaya s-au...209

24 sep 00:00MondenPrimetime Emmy 2019 - HBO a câştigat 34 de premii şi s-a impus în faţa platformelor de streaming

Postul HBO, considerat de mulţi ani marele favorit la Primetime Emmy Awards, a obţinut mai multe premii decât oricare...157

24 sep 00:00Monden''Downton Abbey'' a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american

Aristocraţii britanici din "Downton Abbey", îndrăgiţi de iubitorii de seriale din lumea întreagă, şi-au făcut...174

Mapamond
24 sep 00:00MapamondGeneral american: Rusia încearcă să creeze o nouă 'cortină de fier' care trece prin Marea Neagră

Rusia încearcă să ridice o nouă 'cortină de fier', care trece prin Marea Neagră, cu România, Turcia, Bulgaria, pe...194

24 sep 18:29MapamondLaburiştii britanici promit săptămâna de lucru de patru zile şi numeroase măsuri sociale

Partidul Laburist britanic a promis luni că, dacă ajunge la putere, va adopta o serie de măsuri sociale, printre care...157

24 sep 00:00MapamondIgor Dodon îl aşteaptă pe Vladimir Putin la Chişinău în 2020, 'anul Rusiei în Republica Moldova'

Preşedintele moldovean Igor Dodon îl aşteaptă pe Vladimir Putin la Chişinău în 2020, an ce va fi declarat 'anul...185

24 sep 00:00MapamondSUA: Rudy Giuliani recunoaşte că a vizitat Ucraina pentru a obţine materiale compromiţătoare despre Joe Biden

Rudy Giuliani, avocatul personal al preşedintelui Donald Trump, a recunoscut că a efectuat o vizită în Ucraina...161

24 sep 00:00MapamondEuropa trebuie să fie ''în prima linie'' în criza migraţiei, susţine Dimitris Avramopoulos

Comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, a declarat luni, în Malta, că Europa ar trebui să fie...156

24 sep 00:00MapamondRusia adoptă Acordul de la Paris pentru combaterea schimbărilor climatice

Premierul Dmitri Medvedev a semnat luni un decret privind adoptarea de către Rusia a Acordului de la Paris, din 2015,...147

24 sep 00:00MapamondMarea Britanie: Curtea Supremă anunţă marţi decizia privind suspendarea parlamentului de premierul Johnson

Curtea Supremă a Regatului Unit va decide, marţi dimineaţă, dacă măsura premierului Boris Johnson de a suspenda...151

24 sep 00:00MapamondIndonezia: Prăbuşirea avionului Lion Air provocată de erori ale piloţilor şi greşeli în mentenanţă

Anchetatorii indonezieni au descoperit că greşeli în mentenanţă şi erori ale piloţilor au jucat un rol central...160

24 sep 00:00MapamondKenya: Şapte elevi ucişi şi 57 răniţi după prăbuşirea unei săli de clasă

Şapte elevi au fost ucişi şi 57 răniţi după ce o sală de clasă a unei şcoli primare din capitala Kenyei,...185

24 sep 00:00MapamondManifestaţie pentru interzicerea avortului în Slovacia

Zeci de mii de persoane au participat duminică la un marş în capitala Slovaciei, Bratislava, cerând o interzicere...151

Sănătate
20 sep 15:18SănătateSalam și crenvurşti de la Lidl, inclusiv Constanța, PLINI de ADITIVI ALIMENTARI!

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România),...6745

16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2930

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...983

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...928

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1233

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...1002

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1538

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1151

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1151

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1362