REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Proiect de peste 44 milioane de dolari, inaugurat la GSP. Ce planuri mai are miliardarul Comănescu

Proiect de peste 44 milioane de dolari, inaugurat la GSP. Ce planuri mai are miliardarul Comănescu

Replica API 8 martie 2014 | 00:00 506

Compania şi-a adăugat în portofoliu încă o platformă: Uranus

Compania şi-a adăugat în portofoliu încă o platformă: Uranus

Compania miliardarului Gabriel Comănescu a adăugat în portofoliul Grup Servicii Petroliere încă o platformă - Uranus. De asemenea, GSP are un nou centru de pregătire şi instruire a personalului. EximBank şi Grup Servicii Petroliere (GSP) au organizat, vineri, un eveniment de prezentare a platformei de foraj marin GSP Uranus, un proiect de investiţii în valoare de peste 44 milioane de dolari pe care compania l-a derulat cu fonduri proprii şi cu finanţarea băncii. La eveniment au participat reprezentanţi ai OMV Petrom şi Petroceltic, ai societăţii de clasificare American Bureau of Shipping (ABS), reprezentantul Ministerului Finanţelor, secretarul de stat Enache Jiru, preşedintele Exim Bank, Traian Halalai, autorităţi portuare şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din Constanţa, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.

Evenimentul prilejuit de finalizarea lucrărilor de modernizare şi reclasificare a platformei de foraj marin GSP Uranus a avut loc în incinta GSP Shipyard, în Portul Constanţa Sud-Agigea. "Parteneriatul pe care îl avem cu Grup Servicii Petroliere este unul extrem de important pentru EximBank şi suntem încântaţi că am reuşit să fim din nou parte a unui amplu proiect care va susţine planurile de dezvoltare ale uneia dintre cele mai importante companii româneşti. Astăzi vorbim practic despre un proiect de investiţii 100% românesc, având în vedere că atât GSP, cât şi EximBank sunt entităţi cu capital autohton. Un proiect care arată încă o dată că EximBank are capacitatea de a susţine proiecte de anvergură în domenii economice prioritare, aşa cum este cel energetic", a declarat, cu această ocazie, Traian Halalai, preşedintele EximBank. El a adăugat că implicarea EximBank în acest parteneriat a constat în acordarea unei finanţări totale în valoare de aproape 30 milioane de dolari, destinate achiziţionării şi modernizării platformei. La lucrările de modernizare a platformei GSP Uranus au participat aproximativ 400 de persoane, personal integral român: lăcătuşi, sudori şi tubulatori specializaţi în domeniul naval. Echipa şantierului a fost întărită cu absolvenţi de inginerie navală pentru funcţiile de tehnolog naval şi desenator naval. "Planurile noastre de dezvoltare includ extinderea şi modernizarea flotei, menţinerea companiei în topul jucătorilor din industria de profil din Marea Neagră precum şi accesarea unor pieţe noi. În prezent, forajul marin oferă oportunităţi deosebite, iar prin finalizarea lucrărilor la GSP Uranus facem primul pas spre îndeplinirea obiectivelor. Sperăm să avem şi în continuare EximBank alături de noi, o bancă ce a devenit un partener de prim rang al Grup Servicii Petroliere", a spus Gabriel Comănescu, preşedinte Grup Servicii Petroliere. Comănescu a mai adăugat că investiţia inaugurată vineri se adaugă celor de peste un miliard de euro pe care compania le-a derulat pe parcursul celor zece de ani de activitate, "investiţii care au permis transformarea GSP dintr-o companie românească, într-una cu notorietate internaţională".

Grup Servicii Petroliere furnizează servicii integrate pentru industria offshore de petrol şi gaze, în următoarele domenii de activitate: foraj marin, construcţii marine, construcţii hidrotehnice, transport marin, servicii de salvare şi căutare pe mare, intervenţie în caz de poluare şi instruire. GSP operează o flotă diversificată, care include şapte platforme mobile de foraj marin, zece nave multifuncţionale, trei nave de construcţii marine şi două macarale plutitoare de mare tonaj. Pe parcursul celor zece ani de existenţă, compania a derulat proiecte internaţionale în Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Nordului, Golful Persic, Golful Mexic şi în zonele arctice. Printre clienţii companiei se numără Petrom OMV, ExxonMobil, Gazprom, TPAO, PEMEX, Petroceltic sau Wintershall. Referitor la platforma GSP Uranus, oficialii companiei au precizat că aceasta este o platformă autoridicatoare cu 3 picioare, de tip Marathon Le Tourneau clasa 116-C, capabilă să opereze în ape cu adâncimi până la 100m şi putând să atingă adâncimea maximă de foraj de 7.600 m. Platforma a fost construită în şantierul naval MLT Singapore, sub inspecţie de clasă ABS, şi a fost dată în exploatare la 1 ianuarie 1980. Platforma de foraj a fost preluată de o echipă a GSP Shipyard în şantierul Lamjana din Croaţia. Prima etapă de proiect s-a desfăşurat în Croaţia şi a cuprins lucrări de pregătire pentru transport. În această etapă s-au efectuat operaţiunile de scurtare a picioarelor platformei de la 135 la 105 metri pentru ca subtraversarea podurilor din strâmtoarea Bosfor să se facă în condiţii de siguranţă a traficului.

A.A., A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218