REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Proiect dus pe „apa sâmbetei”! Consilierii PNL nu vor noi locuinţe sociale

Proiect dus pe „apa sâmbetei”! Consilierii PNL nu vor noi locuinţe sociale

Replica API 1 septembrie 2016 | 23:58 373

Chiţac: „Din informaţiile mele, în momentul de faţă în campusul Henri Coandă sunt apartamente sociale încă ne repartizate”

Chiţac: „Din informaţiile mele, în momentul de faţă în campusul Henri Coandă sunt apartamente sociale încă ne repartizate”

Înaintea alegerilor locale din acest an, Decebal Făgădău iniţia un proiect de hotărâre pentru preluarea de către Consiliul Local Municipal (CLM) a cinci hectare de teren pentru construirea pe fonduri europene a unui cartier pentru persoanele cu probleme sociale. Primarul Decebal Făgădău a cerut din nou acordul consilierilor locali municipali, miercuri, 31 august, a.c., în şedinţa Consiliului Local Municipal pentru obţinerea unui teren de cinci hectare pentru construirea „Centrului de incluziune socială Palas”. Înainte de şedinţa CLM, PNL Constanţa a organizat o conferinţă de presă, consilierii liberali anunţând că nu vor vota acest proiect. Drept urmare, pentru a nu apărea neînţelegeri, proiectul a fost scos de pe ordinea de zi.

Vergil Chiţac

Consiliul Local Municipal Constanţa a fost convocat în şedinţă în data de 31 august 2016. A existat un proiect pe ordinea de zi prin care se doreşte solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru trecerea a unui teren de 5 ha din domeniul public şi administrarea Ministerului Apărării, situat în zona Palas, în domeniul public al Municipiului Constanţa. Precizăm că se doreşte acest teren pentru construirea de locuinţe sociale prin programe de incluziune şi programe pe fonduri europene. În cadrul unei conferinţe de presă a Organizaţiei Municipale PNL, susţinută de Vergil Chiţac, acesta a menţionat că la şedinţa de consiliu local, consilierii PNL vor vota împotriva acestui proiect, deoarece nu sunt de acord cu acest lucru. „Din informaţiile mele, în momentul de faţă în campusul Henri Coandă sunt apartamente sociale încă ne repartizate. Mai mult decât atât, în corpul expunerii de motive, nu există informaţii din care să rezulte nevoia construirii acestor locuinţe sociale. Noi nu găsim acolo câte cereri sunt la Primărie în momentul de faţă în care cetăţenii Constanţei vor locuinţe sociale. Nu avem nici un fel de date din care să reiasă necesitatea construirii unor locuinţe sociale în acel teren situat la periferia Constanţei”, a afirmat Vergil Chiţac. Acesta a mai precizat că există o contradicţie între ceea ce se doreşte, adică construirea de locuinţe sociale şi premisa de la care s-a plecat. „Dacă îi ducem pe oamenii aceia la periferia oraşului, e limpede că vom avea acolo o insulă de oameni săraci care nu vor interacţiona niciodată cu restul comunităţii”, a încheiat Vergil Chiţac.

PNL Constanța se va opune și extinderii Campusului Social Henri Coandă

Președintele organizației municipale Constanța a afirmat că nu este de acord nici cu extinderea Campusului Social Henri Coandă. ''Eu însumi în campania electorală am spus că nu am fost de acord cu cartierul Henri Coandă din cauza motivului de ghtoizare și m-am declarat impotriva extinderii lui, reclamând că există și o directivă a Uniunii Europene care spune că în orașe nu poți să faci pol de sărăcie. Astfel de situații duc la creșterea infracționalității, ceea ce s-a și întâmplat în zona în care a fost construit campusul Henri Coandă'', a mai adăugat Chițac. Amintim că în campusul social Henri Coandă se vor mai construi 16 blocuri. La șase dintre ele se lucrează deja. Trei dintre ele vor fi destinate persoanelor evacuate din casele naționalizate. Pe lângă banii cheltuiți, o altă problemă importantă, poate mai importantă, este cea a siguranței oamenilor din zonă. Aceștia se plâng de faptul că a crescut foarte mult infracționalitatea. Primarul Decebal Făgădău spunea, din vara anului trecut, că știe de problemele din zonă și că intenționează să ia măsuri, împreună cu poliția, pentru a le rezolva. Una dintre ele: montarea unui sistem de supraveghere. Cartierul Henri Coandă a început să fie construit din 2012. Au fost realizate atunci 798 de apartamente cu 1.734 de dormitoare, care au costat 7,78 milioane euro.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614