REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Proiect european, pentru resurse umane în construcţii. Cum se pot angaja şomerii

Proiect european, pentru resurse umane în construcţii. Cum se pot angaja şomerii

Replica API 21 mai 2014 | 00:00 151

Şansă pentru şomeri

Şansă pentru şomeri

Un proiect bazat pe fonduri europene demarează, joi, în România. Patru fundaţii s-au asociat pentru implementarea proiectului "PICAS te angajează în construcţii", o iniţiativă venită în sprijinul şomerilor din domeniu. Proiectul PICAS oferă cursuri de calificare, recalificare, specializare şi, ulterior, mediere între potenţialul angajat şi angajator. Proiectul strategic se derulează pe o perioadă de 18 luni şi va fi lansat joi, începând cu orele 09.00, în sala Crystal a hotelului Crystal Palace Bucureşti, situat în Str Alexandru erbănescu nr 18-20, sector 1.

Potrivit coordonatorului Organizare - Evenimente al proiectului, Alexandru-Dumitru Stoian, proiectul va avea adresabilitate în 5 regiuni de dezvoltare după cum urmează: Bucureşti-Ilfov, Sud-Munteania (Argeş, Dâmboviţa,Giurgiu, Prahova), Sud-Est (Galaţi, Brăila, Buzău, Vrancea), Nord-Est (Iaşi, Vaslui, Bacău, Suceava), Nord-Vest (Bihor, Cluj, Sălaj, Satu-Mare). "Este un proiect POSDRU, are o durată de implementare de 18 luni. Partenerii sunt "Casa de Meserii a Constructorilor", "Asociaţia Română a Antreprenorilor în Construcţii", "Federaţia Generală a Sindicatelor Familia" şi "Comitetul Sectorial în Construcţii".

Obiectivul general ar fi creşterea gradului de ocupare şi profesionalizare a forţei de muncă din construcţii, pentru şomeri! Pentru a corecta, să zicem, dezechilibre existente pe piaţa muncii, indiferent de gradul lor de pregătire. Oferim diferite servicii, avem patru centre PICAS, oferim gratuit informare şi consiliere profesională şi 90% din ei vor urma diferite cursuri de calificare, recalificare, perfecţionare sau specializare. Practic, şomerii de scurtă sau lungă durată, beneficiază ulterior de mediere pentru relaţia cu agentul economic, noi avem o bază de date cu agenţii economici din 20 de judeţe. Agentul economic care are nevoie de un profesionist, un meseriaş calificat pe o anumită meserie, poate apela la portalul nostru special de recrutare. E singurul din ţară pe domeniul construcţiilor. Agentul economic poate vedea în timp real care persoane sunt calificate pentru ce caută el", a declarat Stoian, pentru "Replica".

Proiectul strategic se derulează pe o perioadă de 18 luni şi beneficiază de finanţare nerambursabilă din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5 "Promovarea Măsurilor Active de ocupare" Domeniul Major de Intervenţie 5.1-"Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218