REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Proiect îndrăzneţ al Primăriei: benzi speciale pentru mijloacele de transport în comun

Proiect îndrăzneţ al Primăriei: benzi speciale pentru mijloacele de transport în comun

Replica API 6 septembrie 2016 | 00:50 243

Oare este posibil?

Oare este posibil?

Pas cu pas, hibele importante ale oraşului Constanţa par să intre, ÎN SFÂRŞIT, în atenţia autorităţilor locale! După ce mai multe imobile lăsate în paragină vor reînvia, iar un bulevard principal din municipiu se bucură de de pistă de biciclişti, iată că Primăria Constanţa mai are şi alte planuri. De data aceasta, este vorba de reabilitarea şi sistematizarea mai multor bulevarde ale urbei. O primă modificare ce urmează a fi realizată se referă la crearea unor benzi speciale pentru mijloacele de transport în comun.

Bulevardul I.C. Brătianu, bulevardul Tomis, tronsonul delimitat de bulevardul Alexandru Lăpuşneanu/ bulevardul 1 Decembrie 1918 (de la intersecţia cu strada Prelungirea Traian/ strada Theodor Burada până la intersecţia cu bulevardul Mamaia) şi străzile Soveja şi Dezrobirii vor fi modernizate şi sistematizate, conform documentelor publicate pe site-ul Primăriei Constanţa. Momentan, administraţia locală a demarat procedura de consultare a pieţei privind elaborarea de studii geotehnice necesare investiþiilor propuse.

Principalele modernizări sunt cele legate de reamenajarea tramei stradale, crearea căilor de rulare dedicate mijloacelor de transport în comun şi a pistelor pentru biciclete, dar şi reorganizarea facilitãþilor de stocare auto. De asemenea, o altă problem majoră cu care se confruntă oraşul Constanţa este legată de siguranţa pietonilor, inclusiv a persoanelor cu dizabilităţi. Astfel, potrivit proiectelor, se are în vedere îmbunătăţirea facilitãţilor pentru aceştia, trotuare şi culoarea de traversare inclusiv pentru persoanele cu handicap, dar şi realizarea de marcaje şi indicatoare.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614