REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Proiect inițiat de HORIA CONSTANTINESCU: 'DISPENSAR MEDICAL, în CARTIERUL tău'

Proiect inițiat de HORIA CONSTANTINESCU: 'DISPENSAR MEDICAL, în CARTIERUL tău'

Replica API 15 septembrie 2020 | 12:17 893

Câte ore ai petrecut, ultima oară, pentru o consultație la Serviciul de Urgență? Cât de lung ți s-a părut timpul de așteptare, după apelul la Ambulanță? Cât de groaznică este neputința în fața suferinței copilului tău! De câte ori te-ai deplasat, distanțe considerabile și ai plătit sume la fel de considerabile, pentru a face o simplă injecție copilului tău? Plecând de la răspunsurile la aceste întrebări, Horia Constantinescu vă aduce în atenție proiectul „DISPENSAR MEDICAL, ÎN CARTIERUL TĂU!”

Pentru început, aceștia și-au propus, în cadrul proiectului, înființarea a NOUĂ UNITĂȚI MEDICALE - cu regim de funcționare NON STOP și servicii medicale GRATUITE - pentru tratarea urgențelor minore, amplasate în zone cheie ale orașului, astfel încât să fie acoperite toate cartierele Constanței.

Ideea acestui proiect pleacă, în primul rând, de la miile de experințe, unele dintre ele traumatizante, trăite de mamele din Constanța, în Spitalul Clinic Județean de Urgență. Aceste femei, disperate în cele mai multe cazuri, cu sufletul tremurând de grijă pentru micuții de lângă ele - victime ale diferitelor afecțiuni, unele dintre ele mai ușoare, altele mai severe – au petrecut ore întregi așteptând să intre la consultație, pe holurile spitalului. Ore în care copilul poate ardea din cauza febrei, era deshidratat sau mai grav, în pragul leșinului. Sunt femei care, de multe ori, nu au bani să plătească o consultație într-un cabinet privat de pediatrie (de altfel, unul singur, cu program non stop, la nivelul municipiului).

„Ei bine, pentru toate aceste mame, cu prioritate, vrem să creăm aceste dispensare medicale la nivelul cartierelor. Mult mai aproape de casă, gratuit și foarte important, fără timp mare de așteptare. Numai ideea că, oricând în noapte, în cartierul tău, ai la dispoziție un medic ce poate veni în ajutorul copilului tău, că îi poți face acestuia tratamentul injectabil, fără să plătești costuri exorbitante în privat, este reconfortantă și conferă încredere.

Ne dorim ca, în aceste dispensare medicale de cartier, prioritate să aibă cei mici, urmați îndeaproape de seniori și ulterior de toți cei care au nevoie de un medic, în situații de urgențe minore” a declarat Horia Constantinescu.

Dispensarele vor fi de tip modular, din structuri ușoare (containere), dotate cu toată aparatura necesară tratării unei cazuistici diversificate, dar cu acest specific, de urgențe minore. Se ia în calcul dotarea fiecărui dispensar cu un autoturism dedicat transportului de pacienți în situații speciale. Fiecare unitate medicală va fi deservită de o echipă medicală (medic+ asistent).

Există 4 mari avantaje ale implementării unui astfel de proiect:

• Eliminarea timpul pierdut pe holurile Serviciului de Urgență, degrevând activitatea medicilor din Spitalul Județean de Urgență și lăsând loc cazurilor considerate, cu adevărat, urgențe.

• Beneficiarii au la dispoziție un act medical de calitate, GRATUIT, în regim NON STOP.

• Este redusă semnificativ distanța de deplasare până la unitatea medicală

• Este un proiect facil de implementat (timp de realizare estimat, aproximativ 6 luni), care nu necesită un efort financiar extraordinar. Spitalul Regional Constanța s-a dovedit a fi, din păcate, o utopie iar Constanța are nevoie de un proiect realist care să răspundă nevoilor cetățenilor.

Ca sursă de finanțare propunem bugetul local, plusând cu o cofinanțare obținută în urma unor parteneriate publice- private. Atașat dispensarul de cartier va funcționa, de asemenea, un BIROU DE POLIȚIE LOCALĂ, pentru a preîntâmpina derapajele comportamentale din zona respectivă.

Semnează pentru SERVICII MEDICALE, CÂT MAI APROAPE DE CASA TA! Atunci când tu, copilul tău, părintele tău sau bunicul tău aveți o urgență medicală, FIECARE SECUNDĂ CONTEAZĂ!

Puteți semna petiția, AICI!

Cod unic mandatat financiar 21200022 Horia Constantinescu

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367