REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Proiect inovator la Constanţa

Proiect inovator la Constanţa

Replica API 25 ianuarie 2016 | 00:14 351

Centru de cercetare

Centru de cercetare

Locuitorii oraşului Constanţa vor putea beneficia în curând de un Centru de Cercetare Inovaţie şi Dezvoltarea Societăţii Civile la Marea Neagra. Acest proiect nou este gândit de cei de la City Hub Constanţa şi va propus în discuţii în vederea accesării de fonduri europene. „Proiectul este dedicat cercetării, inovaţiei şi educaţiei non-formale. Ca dimensiuni este de mărimea unui mall şi a fost gândit cu o sală de spectacole, sală de conferinţe şi un loc de întâlniri pentru tineri. În plus am gândit proiectul în aşa fel încât să aibă 80% grad de eficienţă al energiei, deoarece există o sticlă specială care va capta energia solară”, a declarat Victor Maxim, fondator la City Hub Constanţa.

Această sticlă specială ajută şi la intrarea luminii naturale în clădire. În plus clădirea va avea şi un cinematograf în aer liber şi o grădină botanică. „Clădirea este gândită să se integreze în peisaj şi să interacţioneze cu oamenii, tocmai de aceea toată suprafaţa clădirii va fi ca un parc. Mai exact, braţele clădirii sunt defapt un parc.” a mai adăugat Victor Maxim. În momentul de faţă cei de la City Hub sunt în discuţii cu Primăria Constanţa pentru a obţine un teren, lucru care este necesar şi pentru obţinerea de fonduri europene. „Noi avem un teren de 10 ha, dar este prea departe din punctul meu de vedere, este undeva între Constanţa şi Ovidiu. Însă acolo nu avem infrastructură.” a mai afirmat fondatorul City Hub Constanţa. De asemenea se doreşte ca acest centru de inovaţie să unească ţările de la Marea Neagră şi să devină un hub de dezvoltare şi cercetare. „Avem foarte mulţi tineri creativi, mulţi tineri capabili de a schimba şi de a fi inovatori, dar trebuie să meargă la Bucureşti sau înafara ţării pentru a practica.” a mai declarat iniţiatorul proiectului. Potrivit acestuia investiţia cea mai mare va fi în aparatura clădirii şi nu în clădire. Clădirea este estimată la aproximativ 18.000.000 euro, iar echipamentele din interior vor depăşi 50.000.000 de euro. „Noi ne dorim ca acest proiect să se realizeze până în 2020 şi de asemenea ne dorim să accesăm fondurile europene din 2017.” a conchis Victor Maxim. În următoarele luni proiectul va fi supus discuţiilor publice şi discuţiilor cu autorităţile.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218