REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Proiect la Cameră: Prefectul să verifice şi actele preşedinţilor Consiliilor Judeţene

Proiect la Cameră: Prefectul să verifice şi actele preşedinţilor Consiliilor Judeţene

Replica API 27 aprilie 2015 | 20:19 183

Senatorul liberal Andrei Volosevici a propus, într-un proiect, ca deciziile preşedintelui Consiliului Judeţean să se comunice obligatoriu prefectului în cel mult 5 zile lucrătoare de la semnarea lor, acesta putând verifica şi actele administraive ale preşedintelui CJ.

Proiectul modifică Legea administraţiei publice locale şi cea privind instituţia prefectului, stabilind că prefectul verifică şi legalitatea actelor administrative ale preşedintelui CJ, pe lângă cele ale primarului, consiliului judeţean, local.

Proiectul mai prevede că prefectul poate verifica şi măsurile întreprinse de primari şi de preşedinţii CJ şi a celor în care aceştia şi-au delegat atribuţiile şi poate sesiza organele competente în vederea stabilirii măsurilor necesare.

Volosevici motivează acestă iniţiativă legislativă prin faptul că, în prezent, prefectul verifică doar actele primarilor, consiliilor judeţene şi locale şi nu şi actele administrative ale preşedinţilor CJ.

În plus, în baza legislaţiei existente, se practică delegarea de atribuţii pentru anumite dispoziţii şi trebuie ca şi aceste acte să fie verificate de către prefect, mai arată Volosevici în expunerea de motive.De asemenea, în prezent, nu este trecută în lege obligativitatea ca şi preşedintele CJ să comunica deciziile prefectului, aceasta existănd numai în cazul primarilor, mai arată Volosevici.

Proiectul a fost depus la 22 aprilie şi se află în consultare publică la Camera Deputaţilor

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102