REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Proiect masiv de modernizare a stațiunii Saturn. Ce planuri are primarul Radu Cristian

Proiect masiv de modernizare a stațiunii Saturn. Ce planuri are primarul Radu Cristian

Replica API 12 iunie 2017 | 00:10 431

Edilul municipiului Mangalia, Radu Cristian, a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare că de săptămâna următoare, la instituțiile Uniunii Europene se va depune proiectul de modernizare a stațiunii Neptun, în valoare de 3 milioane de euro, care va include reabilitarea celor 4 străzi rămase în subordinea municipalității, montarea de camere video, piste de bicicliști sau stații moderne.

De asemenea, alte proiecte vor fi depuse care vor avea în vedere modernizări și reabilitări atât în Mangalia, cât și în stațiunile aferente.

"Săptămâna viitoare, vom depune la instituţiile UE proiectul de modernizare a staţiunii Saturn, în vederea obţinerii unei finanţări de aproximativ 3 milioane de euro. Colegii din Primăria Mangalia au lucrat la documentaţia acestui proiect de aproape un an de zile, munca lor fiind îngreunată de faptul că în toată staţiunea, Primăria mai are doar 4 străzi. Toate drumurile secundare şi aleile de acces către plajă au fost VÂNDUTE acum 20 de ani, de cei care astăzi manipulează opinia publică, disperaţi că-şi pierd zecile de hectare de teren pe malul marii. Colegilor din Primărie le mulţumesc pentru efortul depus, întrucât muncă lor nu se vede, dar în spatele oricărui astfel de proiect cu finanţare UE este un volum imens de muncă şi responsabilitate. Dacă totul decurge normal, lucrările în teren ar trebui să demareze în primăvară anului viitor, dar depindem foarte mult de procedurile de licitaţie şi legislaţia stufoasă. Oricum, avem şanse foarte mari să primim finanţarea, iar banii vor fi folosiţi pentru reabilitarea străzilor şi trotuarelor pe străzile: Lavrion, Greenport, Henny Ignatie şi Corneliu Coposu. Modernizarea presupune amenajarea spaţiilor verzi şi a reţelei de iluminat, mobilier urban şi camere video. Pentru fluidizarea traficului, va fi amenajat un sens giratoriu la intersecţia străzilor Lavrion cu Corneliu Coposu şi Henny Ignatie. Pe strada Greenport, la intersecţia cu strada Henny Ignatie, se va amenaja un sens giratoriu unde vor fi montate monitoare LED, pe care vor rula informaţii despre evenimentele estivale, temperatura aerului şi apei marii etc. Totodată, se vor monta totemuri şi monitoare LED la toate intrările în staţiune pentru o mai bună vizibilitate, dar şi pentru a veni în sprijinul turiştilor. Toate cablurile de pe stâlpi vor fi introduse în tubulatura subterană, va fi refăcut integral sistemul de iluminat public şi va fi înfiinţată o staţie taxi, pe stradă Corneliu Coposu. Vom amenaja noi parcări, dar şi piste de biciclete pe străzile Gala Galaction – Lavrion – Henny Ignatie. Modernizarea staţiunii Saturn este doar unul dintre proiectele la care lucrăm de luni bune, la Primăria Mangalia. Zilele următoare va voi prezenta şi alte proiecte cu fonduri UE, printre care se numără: Faleza Mangalia-Saturn, reabilitarea a peste 25 de străzi din oraş, modernizarea Pieţei Republicii, etc. Sunt proiectele la care muncim şi care vor rămâne după noi zeci de ani, de-acum încolo. Sunt convins că oamenii de bună credinţă ştiu să aprecieze şi să înţeleagă că un proiect de o asemenea anvergură nu se face peste noapte. Pe cei care se pricep doar să bage băţul prin gard, îi invit să se plimbe prin Parcul Evergreen (amenajat pe locul unei foste gropi de gunoi) sau pe celebra Aleea Teilor. Acolo este munca noastră, care va dăinui foarte mulţi ani după ce lumea va fi uitat de intoxicările şi dezinformările unor politicieni mărunţi", a scris primarul Radu Cristian pe o rețea de socializare.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo domn perimat pacat ca esti tanar dar realizari aratale ca esti un navetist, felicitari ptr. ce-ai promis si ce ai fost in stare sa realizezi, cu siguranta al 2-lea mandat l-ai primit precum basau, nu vad ce cretini te-au mai futut alege !
0
0
Parcul nu este Evergreen ci Nevergreen atat timp cat nu uda nimeni iarba!
1
1
Faci pe mata!
3
1
Pe locul actualului parc Evergreen NU a fost o groapa de gunoi iar "celebra" Aleea teilor era o strada pietonala, ocazional carosabila care nu avea nicio alta problema decat ca pe ea facuse Iorgus o zona numita Aleea Stelelor de Mare cu nume de artisti care au trecut pe la Festivalul Callatis.
4
1
Vai de capul tau!! Tu nici macar iarba nu ai fost in stare sa o tunzi si vrei alte proiecte?? Sau parandaratul trebuie dat si dupa aia dumnezeu cu mila. Demisia!!! Incompetentule!!!
5
3
cred ca ar trebuie sa ii lase pe cei din PSD sa faca aceste lucruri . Dragnea are stil si si oameni capabili la Mangalia si mai peste tot. Fara dansul nu se poate se stie
0
6
Bravo domn primar!!! Arata-le ca faci ceva in oras
8
5
Felicitari Radu Cristian !
8
7
Demisia ! Demisia ! Demisia !
9
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614