REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Proiect. Parlamentarii vor să-i oblige pe absolvenţii de Medicină să lucreze minim 5 ani în România

Proiect. Parlamentarii vor să-i oblige pe absolvenţii de Medicină să lucreze minim 5 ani în România

Replica API 5 septembrie 2016 | 01:45 364

Exodul masiv al tinerilor medici din România către destinații unde câștigă infinit mai bine decât în țară pune serioase probleme sistemului nostru medical care se confruntă cu o criză majoră de specialiști. Pentru a stopa acest fenomen, parlamentarii se gândesc să-i ”lege de glie” pe viitorii medici și să-i facă să își pună în practică cunoștințele dobândite pe băncile școlii în folosul pacienților din România.

Mai mulți parlamentari se gândesc să inițieze un act normativ prin care să-i oblige pe absolvenții de Medicină să lucreze minim 5 ani în România.

Astfel, cei care vor pleca înainte de acest termen vor fi obligați să restituie statului banii cheltuiți cu școlarizarea lor, la fel cum se întâmplă cu absolvenții școlilor de poliție sau armată, care, dacă nu muncesc 5 ani în domeniu, plătesc costurile pregătirii lor.

”Statul cheltuie foarte mulți bani pentru ca un student să devină medic. Laboratoare, spitale, toată practica lor nu este foarte ieftină. Viitorii medici învață meseria mai ales la cursurile practice, cursuri care, repet nu sunt ieftine. Nu este normal ca acum un absolvent să nu aibă asigurat un loc de muncă la terminarea școlii, dar nu este normal nici ca acesta să muncească pentru alții. De aceea cred că, atunci când decid să pună în practică ce au învățat în școala românească, în alte țări, să plătească pentru cunoștințele acumulate”, spun surse parlamentare.

Aleșii vor introduce în lege și un articol prin care statul,respectiv ministerul sănătății va fi obligat să asigure fiecărui absolvent de medicină un loc de muncă și după terminarea rezidențiatului, potrivit rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367