REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Proiect. Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate

Proiect. Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate

Replica API 4 mai 2017 | 00:15 421

Parlamentarii vin în sprjinul aleşii locali. Aceştia ar putea scăpa de răspunderea civilă sau penală dacă semnează acte care au primit aviz din partea specialiştilor din instituţie.

Dacă se va dovedi că un document este ilegal, atunci primarul nu va mai fi tras la răspundere, ci funcţionarul care şi-a pus semnătura pe documente. Aleşii locali sunt consideraţi vinovaţi doar dacă au semnat un document fără să aibă avizele de specialitate.

În plus, legea introduce şi refuzul de a semna actele administrative, cu menţiunea că acest refuz trebuie argumentat în scris în cel mult trei zile şi notat într-un registru special, scrie Digi24.

Proiectul a fost votat de senatorii din Comisia juridică şi urmează să primească votul final în plenul Senatului, for decizional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Castelu ,aceasta lege nu este necesara!Aici nu misca nimic,poate doar jupa dnei vice cand trece primarele.Aici ,lucrurile sunt foarte linistite,nici un proiect nu strica linistea urbei.Va poate confirma asta si cainele de paza al primarului,in persoama militianului pensionar Gigi.
2
0
Pai nu asa e normal? Cine vrea in tara asta sa raspunda pt semnatura altuia? Nimeni! Mai bine ar schimba legea aia si nu ar mai accepta primari pe toti idiotii si analfabetii din localitate. E bine sa alegi dar din aia pregatiti nu din prosti. Asa se cotesc functionarii jmecheri. Baga in buzunar pe carca altuia.
2
0
si atunci ei cu ce se ocupa! salarii mari si-au tras, pensii speciale asisderea,etc
1
1
O sa o tina Scupra de la Ovidiu numai in petreceri se pare ca va scapa de belele.
2
3
le creaza timp pentru idei de spalari de bani si alte smenuri ! La cate probleme au dupa cum vad localnici ca faptuiesc dupa urma carora intra in buzunaru lor, ce nu va vine sa crede-ti : pai la salariile lor au unii castele si locatii pe care nu le pot intretine dar sa le fi construit, intrebati pe R. Cristian navetistu ce a pacalit localnici ca este localnic al Mangaliei ce castel are, iar el nici nu da pic de importanta ptr. ce se intampla aici, banu sa-i iasa si atat, al doare exact in dos ca l-ati ales si nu-l ve-ti mai alege: expl. prostu asta de petre ce linge in fund toti idiotii
3
0
si uite asa baronii PSD ALDE au obligatia sa fure legal ptr sefii lor ca se poate orice in tara asta
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367