REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PROIECT: Unitate de îngrijiri pentru persoanele vârstnice și un centru de zi, la Năvodari!

PROIECT: Unitate de îngrijiri pentru persoanele vârstnice și un centru de zi, la Năvodari!

Replica API 17 septembrie 2018 | 00:52 517

O nouă investiție europeană adresată persoanelor vârstnice! De curând primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului și realizarea investiției „Unitatea de ingrijiri persoane vârstnice și centru de zi oraș Năvodari”, proiect aprobat la finanțare pe Fonduri Europene.

Implementarea proiectului presupune edificarea unei construcții având o amprentă la sol de 108 mp, noul edificiu ce se va construi pe str. Tineretului (în proximitatea sediul SC TERMICA DISTRIBUTIE SRL) urmând să aibă 2 etaje. Investiția va deveni prima unitate de îngrijiri persoane vârstnice din orașul Năvodari, fiind creat, totodată, în cadrul aceluiași edificiu un nou centru de zi în care persoanele vârstnice să poată petrece timpul liber.

Proiectul este dedicat unui număr estimat de cel puțin 150 de seniori sau persoane vârstnice, cu alte cuvinte, părinții și bunicii noștri, care se pot regăsi în activitățile centrului zi sau care vor beneficia de ajutorul acordat prin activitățile unității de îngrijiri persoane vârstnice.

Printre funcțiunile propuse în cadrul ,,Unității de îngrijiri persoane vârstnice și centru de zi” sunt: controlul tensiunii arteriale; controlul pulsului, controlul greutății, geriatrie, măsurare glicemie; supraveghere medicamentație; educație pentru sănătate, activități ergoterapeutice, distribuire de ajutoare provenite din donații; alte activități de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice conform legii – servicii de bază ale vieții zilnice: igienă corporală, hrănire și hidratare, transfer și mobilizare, deplasare în interior, comunicare; servicii instrumentale ale vieții de zi cu zi: preparare hrană, activități de menaj, deplasare în exterior ș.a.m.d.; informare, consiliere psihologică, consiliere privind drepturile sociale,

Centrul de zi din cadrul instituției va fi componenta administrativă și socio-culturală a proiectului, urmând să găzduiască: activități de socializare și petrecere a timpului liber; activități sportive de grup; activități cultural artistice; consiliere psihologică gratuită; consiliere juridică gratuită; gimnastică de întreținere fizică.

Valoarea totală a proiectului depășește 2,9 milioane de lei, iar contribuția Primăriei Năvodari este de aproximativ 2% din cheltuielile eligibile care îi revin.

"Facem precizarea că Unitatea de îngrijiri persoane vârstnice și centrul de zi vor fi dotate ca urmare a finanțării proiectului – cu 2 autoturisme necesare pentru deplasarea la domiciliile persoanelor vârstnice, cu echipamente terapeutice, ustensile, aparatură IT și mobilier adecvat.", potrivit reprezentanților Primăriei Năvodari.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alt proiect??? Si asta tot ca monstrul ala de pestoi de milioane de euroi pentru NIMIC!
1
0
Am inteles Fonduri europene Dar cine a accesat SI castigat?
2
0
Bravo domnule primar.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614