REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Proiectantul Marius Panţuru, arestat pentru înşelăciune şi trafic de influenţă

Proiectantul Marius Panţuru, arestat pentru înşelăciune şi trafic de influenţă

Replica API 8 noiembrie 2011 | 00:00 759

A cerut bani de la oameni, pretinzând că are pile la Primăria Constanţa

A cerut bani de la oameni, pretinzând că are pile la Primăria Constanţa

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu ofiţerii DGA şi cu sprijinul DGIPI şi al Grupării Mobile de Jandarmi Tomis, l-au reţinut pe Marius Panţuru, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi trafic de influenţă. În sarcina acestuia s-a reţinut că, invocând influenţa pe care ar fi avut-o asupra unor funcţionari din Primăria Constanţa, precum şi mai multe înscrisuri oficiale în legătură cu care există suspiciuni serioase de contrafacere, a indus în eroare mai multe persoane de la care a obţinut sume mari de bani pentru a întocmi planurile unor imobile care urmau să fie construite, şi pentru a le obţine acestora autorizaţii de construire.

Inculpatul a fost prezentat judecătorilor de la Tribunalul Constanţa sub acuzaţiile enumerate, faţă de el fiind luată măsura arestării preventive pe o durată de 29 de zile. Probele administrate în cauză au condus la concluzia că activitatea infracţională a inculpatului este mult mai întinsă, rezultând indicii privind inducerea în eroare şi a altor părţi vătămate, cercetările urmând a fi extinse şi sub aceste aspecte. Cu ocazia audierii sale, bărbatul nu a recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa.

Escroc vechi, descoperit târziu

Firma lui Marius Panţuru, Birex Construct, are ca domeniu de activitate proiectare imobile, arhitectură, obţinere de avize şi autorizaţii. Într-un timp foarte scurt, acesta a reuşit să tragă ţepe mai multor persoane de bună credinţă, care au apelat la serviciile lui Marius Panţuru. Folosind o tactică bine pusă la punct şi mergând pe premiza "ia banul şi fugi", patronul societăţii constănţene Birex Construct a reuşit să obţină zeci de mii de euro în urma escrocheriilor făcute şi, curios, de fiecare dată a scăpat basma curată. Lista victimelor lui Marius Panţuru este una foarte lungă, dar pentru început aducem în prim plan societatea Hidrotermic din Constanţa, ce-l are ca administrator pe Lucian Rizea. În urmă cu câţiva ani, între Panţuru şi SC Hidrotermic a existat un contract de colaborare, ce viza furnizarea de către societatea lui Lucian Rizea de materiale în domeniul construcţiilor către SC Brivex Construct SRL, respectiv către Marius Panţuru. Relaţiile contractuale dintre cei doi s-au răcit în momentul în care Marius Panţuru a reuşit să-l escrocheze pe Rizea cu 2.000 lei. Acesta din urmă ar fi trebuit să extragă de la bancă un bilet de ordin prin care şi-ar fi primit plata pentru materialele furnizate, însă a avut o surpriză destul de mare când a aflat că acest bilet a intrat în posesia lui Panţuru, şi asta din cauza neglijenţei funcţionarului băncii.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108