REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Proiectate de firma care a expertizat Podul IPMC, pasarelele din Mamaia sunt aproape gata

Proiectate de firma care a expertizat Podul IPMC, pasarelele din Mamaia sunt aproape gata

Replica API 19 mai 2014 | 00:00 361

Una a fost inaugurată încă de pe data de 1 Mai

Una a fost inaugurată încă de pe data de 1 Mai

În septembrie 2013, primarul Constanţei, Radu Mazăre, anunţa că în zonele cele mai aglomerate din Mamaia vor fi construite trei pasarele pietonale, din metal, în formă de iaht, năvod şi val, "botezate": "Iaht", "Năvod şi pescăruş" şi "Val retro". Valoarea investiţiei: 10,5 milioane de lei. Antreprenorul general al lucrărilor este firma Polaris M Holding, subantreprenori fiind SC Mobitom SA şi Flash Lighting Service SRL, în timp ce proiectantul pasarelelor este SC Proiectări Lucrări de Artă SRL Bucureşti (director general - Vlad Pelin). De altfel, firma lui Vlad Pelin nu este la prima experienţă în Constanţa, SC Proiectări Lucrări de Artă SRL fiind cea care s-a ocupat, la un moment dat, şi de expertiza tehnică a Pasajului denivelat IPMC "Filimon Sârbu".

Unde sunt amplasate cele trei "obiecte de artă"

"Pasarelele în sine vor fi nişte obiecte de artă. Vor fi desfiinţate trecerile de pietoni, vor fi utilizate numai aceste pasarele, se va fluidiza foarte mult traficul, însă ele în sine, aşa cum le vedeţi în fotografii, vor fi nişte lucruri excepţionale. Sunt convins că mare parte din turişti, aşa cum la ora actuală merg pe pasarela din mare să se fotografieze, vor face fotografii pe aceste spectaculoase pasarele pietonale", declara, anul trecut, Radu Mazăre. Între timp, pe data de 1 mai anul curent pasarela "Iaht", amplasată la trecerea de pietoni de la intrarea în Mamaia dinspre satul de vacanţă, a fost inaugurată în prezenţa premierului Victor Ponta. Între timp, se lucrează la celelalte două pasarele şi, după cum sunt de părere constructorii, edificarea lor va fi gata înainte de termenul iniţial. Vorbim despre pasarela "Năvod şi pescăruş", din zona Cazino, şi de pasarela "Val retro", din apropierea Hotelului Rex.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218