REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Proiectele administraţiei din Năvodari pentru anul 2017

Proiectele administraţiei din Năvodari pentru anul 2017

Replica API 12 ianuarie 2017 | 00:00 410

Primăria orașului Năvodari a înaintat un memoriu de prezentare către Agenția pentru Protecția Mediului Constanța în vederea obținerii autorizației de mediu pentru proiectul „Îmbunătățirea mediului urban prin amenajarea de parcuri, scuaruri publice și spații verzi în orașul Năvodari”. Astfel, vor exista mai multe spații verzi și locuri de joacă pentru copii.

Terenurile propuse pentru amenajare sunt următoarele: teren zona Piaţă de Peste: teren viran neamenajat compus din 2 loturi aparţinând domeniului privat al Oraşului Năvodari, teren Zona „La grătare” şi un teren situat pe strada Midiei. Amenajarea parcurilor presupune crearea mai multor zone distincte care să satisfacă atât toate categoriile de vârstă, dar şi diferitele preocupări ale vizitatorilor. Vor fi realizate sectoare de odihnă pasivă, sector pentru mişcare, sector pentru copii, sector naturalistic. Împrejmuirea se va execută din panouri metalice cu soclu din beton armat de 30 cm înălţime. Aleile pietonale vor fi realizate din 10 cm de beton aşezat pe un strat de 30 cm balaş, şi se plachează cu pavele din granit pe substrat de nisip. Se vor ameneja spaţii verzi prin plantarea de arbori , arbuşti, flori şi gazon. Se va planta material dendrologic de calitate care să îndeplinească cerinţele funcţionale şi estetice ale zonei. Vegetaţia va fi formată din pâlcuri de arbori foioși, arbuşti, răşinoase de talie mare şi mică dispuse în pâlcuri care se dezvoltă în terase decorative tot timpul anului. Alegerea acestora s-a făcut pe criterii de adecvare la condiţiile de mediu, astfel încât să nu afecteze ecosistemul, şi crearea unei ambianţe plăcute, atractive. În prezentul proiect se urmăreşte utilizarea eficientă a resurselor prin folosirea sistemului de iluminat exterior cu panouri fotovoltaice şi prin folosirea unui sistem de irigaţii automatizat, programat să consume o cantitate optimă de apă pentru irigarea spaţiilor verzi.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa va fie rusine nu ati facut nimic pe strazile recoltei si tractorului corbului plopilor nu avem canalizare a ti promis ca luati vitanja hotilor ordinari nu stiti cui sa le ma8i dati lucrari rusine sa va fie ca vam dat votu
0
0
Domnule Primar terminati proiectele care le ati inceput drumul ce leaga Lumina de Navodari ca ati facut licitatii cu firme in insolventa bataie de joc sunteti niste Mafioti sa va fie rusine ca vam ales .
2
0
faceti va rog si un teren de fotbal cu nocturna, sa fie asa, de rezerva. Eventual niste pomisori de aia ca a lui Matei cu beculete, cateva sute de bucati, o parcare cu incalzire in pardoseala, vedeti voi ce mai puteti inventa...nu cumva sa va atingeti de acoperisul noii scoli sau sa asfaltati ceva ca nu are rost... Aceeasi sleahta de hoti!
1
1
se lacreaza cat sa puna praf in ochi cetatenilor, de facpt e sunt preocupati cum sa gaseasca cai sa faca bani pentru ei, au familii grele de intretinut, amante, sefu nu trebuie sa-i faca cate un cadou frumos si " consilierei " sale Oana mereuta, amnata lui, nora lui Mereuta de la TV Neptun?
3
0
zmeule las-o mai usor ca te lovesti la gingie, daca cineva a fost mai istet decat tine si locuieste la casa nu inseamna ca nu are drepturi, sunt aceleasi ca ale tale ptr ca obligatii are sigur mai multe...nu te supara pe astia de la tara ca in definitv toti sefii tai care-i pupi pe carlig STAU LA CASE CU TEREN MULT daca intelegi...acum fuga la o bere pet in ritm de bormasina vecinului cacanare cu ochi ce esti
2
0
Multumim Dnilor Consilieri ai Primariei Navodari , Pandici , Draghici , Mortuzi etc, pentru modul exemolar cum a fostb deszapezit orasul nostru ! Toate strazile sunt deszapezite luna , se circula superbine si totul datorita muncii asidue a Dnilor consilieri !!!
0
1
Ce mortii matii te-ai mutat pe D5 saracule ? ai cumparat teren in cartierul bogatilor si te caci in hazna, cine te-a pus sa cumperi acolo pana nu se fac conditii de trai ? cacaciosule
2
2
VENITI SI LUATI GUNOIUL SI MORMANELE DE ZAPADA DE PE STRADA FRUNZELOR CA SUNTEM BLOCATI.
1
1
D5 DEPOZITUL 10 O MAI ASFALTATI VREODATA? SA NE MUTAM? LA TAXE DIN PULA REDUCERE PTR NOROIUL DE PE ACEASTA STRADA
2
1
Piata de peste e terminata.Eu am vazut anunt ca Ptimaria inchiriaza spatiile fe acolo. Du-te boule inchiriaza spatiul si o sa functionezi in ea in loc sa mananci rahat penelist sau pemepist prost ce esti.Mai mult, drumul Navodari Mamaia e terminat, ce vreti sa ii mai puna tichie de margaritar ?Iluminatul pe drum e misto, bravo primariei. Face si Chelaru treaba, se vede, depune proiecte si voi tot cu rahatul in gura sunteti, tot numai comentarii aiurea.
4
5
De la vorbe pana la fapte este drum lung. Va rugam sa terminati ceea ce ati inceput, altfel o sa avem doar santiere. Proiecte lasate de izbeliste: drumul spre Lumina, noua scoala nr.3, aqua park-ul. Mai lasati interesele personale daca vreti sa mai roadeti din ciolan. Ne mai auzim.....
2
5
Dupa ce ca s-au papat banutii degeaba pentru asa zisa Piata de peste sau Proxenet, mai dati banuti si pentru amebnajarea ei cu spatii verzi. Asfaltati strazi,canalizari, iluminat cui ii pasa de terenul La gratare folosit o data pe an de asistati sociali.
3
2
Huuuaa primaria, este vina lor ca a nins! Am vazut eu pe randunelelor cum trecea plugu pe strada fara sa imi deszapezeasca masina ba chiar mi-o acoperea!! Pai asa se face treaba? Ce mai intereseaza pe mine de altii mai bine lasati asa soseaua decat sa imi blocati mie masina! Am dat la lopata 3 ore, am mers pana la kaufland sa iau paine si sa ii mai incalzesc motoru' si mi-a luat altcineva locu! L-am blocat si eu pe sosea sa vaa cum e. Daca vrei sa te deblochez suna fraiere la0744561341
3
4
Drumurile spre mamaia si lumina
4
5
simonel, vezi poate te fac o plimbare mai deosebita sa nu mai vii cu idei de astea: la noi cantonului figureaza ca asfaltata la fel si campului dar daca nu ati votat pe cine trebuie asa o sa ramaneti in noroi, noi acum avem alte trebi ade ex ne gandim la ce investitii prostesti si megalomanice sa pornim ca sa ne tragem partea, nu conteaza ca pierdem finantarea si facem dupa aia imprumut la banca trebuie sa luam ochii la prosti upps votanti cu spectacole de manelisiti si trag de kitchuri langa groapa cu cacat sa mearga bine
5
3
Sa modernizati si piata mare, ca am acolo spatii comerciale. Si vreau sa maresc chiriile, desigur pe pers fizica, ca sunt smecher si nu platesc impozite ca toti fraierii.
4
2
As vrea sa terminati de asfaltat str.cantonului, ati abandonat proiectu dupa alegeri.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367