REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Proiectele administraţiei locale din Cernavodă

Proiectele administraţiei locale din Cernavodă

Replica API 25 mai 2019 | 16:25 823

Administrația locală din Cernavodă are proiecte bine puse la punct pentru perioada care se va încheia în anul 2020. Investiții necesare urbei și comunității au fost începute din anul 2016, pentru dezvoltarea și modernizarea orașului Cernavodă. Astfel sunt aproape de finalizare următoarele proiecte: finalizarea modernizării și reabilitării străzilor din localitate, finalizarea sistemului de termoficare și racordare a tuturor locuințelor, finalizarea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor începute în anul 2015, finalizarea lucrărilor pentru modernizarea imobilului din strada Salciei numărul 14A, pentru locuințe sociale, finalizarea lucrărilor la Grădinița cu program prelungit numărul 7 „La balon“, finalizarea lucrărilor începute de către Societatea Nuclearelectrica la Centrul de instruire și agrement pentru copii și tineret.

Pe lângă cele şase proiecte aproape finalizate, vor fi derulate mai multe proiecte, între care:

1. Proiectul ESPLANADA -VIA VERDE amenajarea unei faleze prevăzute cu zonă de promenadă pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră (datorită potențialui turistic foarte mare şi pentru apărarea oraşului de inundaţii)

2. Dezvoltarea infrastructurii zonei industriale portuare pe o suprafață de 20 de hectare de teren (atragerea de investitori și crearea de locuri de muncă)

3. Păstrarea serviciului de sortare, transport și colectarea gunoiului sub coordonarea Primăriei

4. Susținere în modernizarea serviciilor medicale și extinderea specialităților asigurate în plan local (pentru un act medical de calitate)

5. Modernizarea, extinderea și dotarea învățământului local, în corelare cu standardele în educație (crearea de laboratoare noi)

6. Asigurarea unui climat de normalitate civică, de ordine și siguranță publică prin regândirea obiectivelor prioritare ale Poliției Locale și cooperarea eficientă cu celelalte instituții publice cu atribuții în domeniu (Poliție, Jandarmerie, Poliție de Frontieră)

6. Asigurarea și îmbunătățirea sistemului de legătură între rețelele de transport existente în oraș și zona industrială: rutieră, feroviară și fluvială

8. Facilitarea accesului egal la educație prin sprijinirea elevilor din familiile defavorizate, combaterea analfabetismului și prevenirea abandonului școlar

9. Revitalizarea zonei centrale a orașului în vederea repoziționării ca un centru comercial, de petrecere a timpului liber, de primire turiști, cultural și de afaceri

10. Promovarea activă a culturii antreprenoriale a abilităților și competențelor de asigurare a sustenabilității în dezvoltarea afacerilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920