REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Proiectul „ Black Sea Bike” ar putea fi gata până la sfârşitul anului

Proiectul „ Black Sea Bike” ar putea fi gata până la sfârşitul anului

Replica API 31 august 2016 | 00:50 295

Sute de biciclete

Sute de biciclete

Proiectul „Black Sea Bike“, realizat în parteneriat cu bulgarii ar putea deveni funcţional până la sfârşitul acestui an. Primăria Constanţa a ajuns la etapa găsirii unui partener capabil să administreze staţiile de biciclete. Proiectul face parte din Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 şi a fost dezvoltat de cele două administraţii, din Constanţa şi Balchik, plecând de la premiza că tot mai mulţi oameni vor să se deplaseze pe două roţi pe litoral. În oraşul Constanţa s-au construit 24 de staţii de biciclete, care vor fi dotate cu 390 de vehicule, în timp ce partenerii bulgari au şase staţii, cu 100 de biciclete. Valoarea totală a proiectului este de aproape 1,5 milioane de euro.

Stațiile pentru biciclete au fost deja montate, dar nu avem încă biciclete, deoarece staţiile nu sunt funcţionale. De aceea primăria a lansat o procedură de achiziţie pentru serviciului de asigurare a funcționalității sistemului de bike-sharing din municipiul Constanța şi stațiunea Mamaia. Practic, municipalitatea doreşte informații generale privind serviciul de call-center și a dotările aferente, ce va deservi cele 24 de stații self-service și 390 de biciclete. Ca mod de operare, orice turist sau localnic va putea solicita, pe bază de buletin, un card de utilizator ce se va putea obţine gratuit de la punctele de distribuţie, puncte ce urmează a fi selectate şi stabilite în faza de execuţie a proiectului, avându-se în vedere logistica proprie a Primăriei Constanţa, dar şi eventuale colaborări cu instituţii şi agenţi economici interesaţi. Pe baza acestui card va obţine o bicicletă de la oricare dintre staţiile din proiect, bicicletă pe care o va folosi şi o va putea returna la oricare alta staţie. Staţiile vor avea mecanisme automate de securizare a bicicletelor. Bicicletele vor fi construite din componente speciale, anti-furt, care fac imposibilă demontarea / utilizarea lor pe alte biciclete. Sistemul va dispune în faza de operare de o echipă de mentenanţă care va interveni pentru remedierea eventualelor probleme de funcţionare şi care va regla şi stocul de biciclete disponibile în staţii, rezolvând situaţii precum „zero biciclete disponibile” sau „rastel plin”, prin mutarea bicicletelor între staţii.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614