REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Proiectul "Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă!" a ajuns la final

Proiectul "Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă!" a ajuns la final

Replica API 7 februarie 2013 | 00:00 249

Miercuri, 6 februarie, a.c., a avut loc la Hotel Ibis, începând cu ora 10.30., conferinţa de închidere a proiectului "Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă!", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Beneficiarul acestui proiect a fost Fundaţia "Ing. Nejloveanu Niculae-Maestru în arta culinară" din Constanţa, care a avut ca parteneri S.C. Compania de Investiţii pentru Turism S.A. din Bucureşti, SC Succes TGM SRL din Bucureşti şi Centrul European de Profesii Culinare CEPROC, din Paris. La eveniment au participat agenţi economici, elevi, studenţi, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju. Din prezidiu au făcut parte Niculae Nejloveanu, preşedinte FINN, Mihai Neacşu, responsabil informare şi publicitate, Cristina Călin, de la CIT Bucureşti, Cristina Utureanu, de la Succes TGM Bucureşti, Vasile Tomoioagă de la CEPROC Paris, Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia. Deschiderea conferinţei a fost făcută de managerul proiectului, inginer Niculae Nejloveanu, maestru în arta culinară: "Acest proiect a început acum doi ani şi jumătate, cu scopul de a realiza contracte cu agenţii economici. Au fost realizate 34 de parteneriate şi au fost instruiţi 126 de tutori, pentru că era necesar. Tutorii pot fi foarte buni în meseria lor, dar trebuiau să înveţe cum să predea. 523 de elevi au beneficiat de instruire, dintre care 230 din Constanţa, 229 din Bucureşti şi 69 din Iaşi. De curând am participat la Cupa Internaţională de Cattering de la Lyon, unde am fost nominalizat pentru a doua oară ca membru al juriului. Pe primele trei locuri au ieşit Spania, Franţa şi Luxemburg, ceea ce demonstrează că ţările cu un turism puternic dezvoltat au şi o tradiţie în arta culinară şi a servirii. De aceea consider acest proiect atât de important". Cei mai buni zece elevi şi studenţi care au desfăşurat stagiul de pregătire practică în cadrul proiectului, împreună cu trei membri ai echipei de implementare vor participa la schimburile de experienţă şi bune practici la Paris. În cele cinci zile ale acestei activităţi, elevii şi studenţii vor participa la aplicaţii practice, seminarii gastronomice cu lector acreditat MOF, seminar în piaţa de alimente Rungis şi vizită la hotel de 4 sau 5 stele. Schimburile de experienţă şi bune practici vor asigura transferul de cunoştinţe, informaţii şi bune practici la nivelul participanţilor din cadrul grupului ţintă.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108