REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Proiectul "Cetăţeanul", analizat de primarul Radu Cristian

Proiectul "Cetăţeanul", analizat de primarul Radu Cristian

Replica API 14 aprilie 2014 | 00:00 294

Profesorii şi elevii Liceului Teoretic "Callatis" au invitat joi reprezentanţii Primăriei pentru a le răspunde la câteva întrebări în cadrul proiectului "Cetăţanul". Astfel, au onorat cu prezenţa primarul Cristian Radu, consilierul personal Ana Toma, reprezentantul ADPP, Marius Ilie, precum şi alţi angajaţi ai Primăriei care şi-au dorit să răspundă întrebărilor elevilor de la Liceul "Callatis" şi a câtorva elevi de la coala Gimnazială "Sfântul Andrei".

Elevii au pus întrebări cât se poate de serioase, explicând că proiectul constă în identificarea unor probleme, dar şi soluţii, mergând până la generarea de hotărâri de consiliu local, dacă va fi posibil.

Principalele întrebări au fost ridicate cu privire la câinii comunitari, primarul municipiului explicând că aşteaptă ca firma care va câştiga licitaţia de la finalul lunii să aducă rezultatele scontate, astfel încât locuitorii Mangaliei să fie cât mai repede în siguranţă. O altă problemă ridicată a fost cea a existenţei unui Club al elevilor, dar şi a altor spaţii de recreere pentru copii. Edilul oraşului a lămurit şi a dat soluţii şi în acest caz, precizând că deja există un proiect pentru amenajarea unui parc pe terenul fostei staţii de betoane, teren foarte generos ca spaţiu, dar că a indentificat şi o clădire centrală unde ar putea fi mutat actualul Club al Elevilor, astfel încât să fie accesibil elevilor atât ca distnţă, cât şi ca aspect. S-a subliniat faptul că se va lua legătura şi cu reprezentanţii ISJ Constanţa pentru soluţionarea unor probleme de încadrare a profesorilor. Cadrele didactice au subliniat faptul că, în cazul în care se va rezolva probelema spaţiului, ar putea face voluntariat.

Un elev de 13 ani al Şcolii Sfântul Andrei a avut o propunere foarte interesantă legată de construirea unei piste de biciclete care să unească Mamaia de Cap Kaliakra din Bulgaria, cu tot ceea ce inseamna infrastructură, locuri de odihnă, expunând chiar avantajele majore ale unei astfel de piste. Deşi nerealizabilă incă, propunerea a atras atenţie autorităţilor care l-au invitat pe elev la Primărie pentru a urmări felul în care primarul îşi ţine audienţele, în speranţa că el este unul din cei ce vor conduce oraşul în viitor, ajungând, de ce nu, chiar primar al municipiului.

Întâlnirea s-a încheiat cu intervenţii şi ale altor elevi dornici de a primi răspunsuri la unele dintre întrebările legate de şcoală, dar mai ales de comunitatea în care trăiesc, dând dovadă de un real interes şi de implicare în foarte multe domenii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218