REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Proiectul Constanța - Gdansk: 12 ţări vor oferi răspunsul mult așteptat. VIDEO

Proiectul Constanța - Gdansk: 12 ţări vor oferi răspunsul mult așteptat. VIDEO

Replica API 18 octombrie 2020 | 09:05 1759

Propunerea de creare a unui fond de investiţii care să finanţeze Iniţiativa Celor Trei Mări a apărut o dată cu ideea proiectului, în urmă cu şase ani. Din acest an fondul devine şi funcţional, iar componenta practică a Iniţiativei are din acest moment susţinerea de care avea nevoie.

Kersti Kaljulaid, preşedinta Estoniei: Când Estonia a preluat preşedinţia Iniţiativei Celor Trei Mări, am împărtăşit sentimentul exprimat la forumurile de afaceri al Iniţiativei Celor Trei Mări, şi anume, dacă vrem să investim în regiune, cum vom face asta, prin ce metodă? Metoda lipsea şi de aceea, cu ajutorul şi cooperarea tuturor partenerilor noştri am creat acest fond, care are reguli clare, transparente şi care este manageriat de privaţi. Dar, doar să depui nişte bani la acest fond nu înseamnă că ai şi un cadru de lucru sau că ai cristalizat o structură pe care să bazezi o analiză periodică sau permanentă a proiectelor, să le verifici şi să le aprobi. Acum avem şi acest mecanism şi cred că este momentul să vedem ce proiecte sunt. Să admitem că trecem prin timpuri dificile, unde sunt bani publici în jurul nostru, care par că sunt şi foarte ieftini. Dar noi credem că şi banii privaţi ar trebui să aibă un rol în dezvoltare şi în acelaşi timp, este şi concurenţa mare dinspre stat în Europa, în statele europene, cu bani publici şi bani europeni. Iar concurenţa nu este deloc ceva rău în acest context. Cred în investiţiile private şi în economia pieţei libere, deci cred şi că fondul Iniţiativei Celor Trei Mări va fi unul de succes. Dar va avea nevoie mereu de susţinerea preşedinţilor care fac parte din Iniţiativă ca să uşureze lucrul transfrontalier la proiecte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu se va realiza nimic nou. Se va carpii pe ici pe colo infrastructura existenta construita de nenorocitii aia de comunisti. Multumim vesticilor capitalisti si democrati pentru minunatele iluzii pe care ni le vindeti prin distrbuitorii autorizati respectiv pnl usr plus kwj.
3
1
Voi sunteti generatia de sacrificiu ce nu veti vedea real pe teren aceste snoave.Lasati pe un pergament povestile astea urmasilor sa va informeze de sarbatoarea blajinilor cand s-a gatat!
6
2
kktii de la guvernare se laudau cu "succesurile" lor in relatia cu partenerul strategic... autostrada nord-sud, cale ferata de mare viteza, bla, bla... Au luat-o in mufa... Nimic nou, cale fertata existenta, autostrada ce oricum se construia... Baloane de sapun, asa cu sunt toate cele promise de Herr Sparanghel si "guvernul meu"... Sictir!
5
3
in anii 80 veneau trenuri de la praga la mangalia , de la berlin la mangalia , de la gdansk - wroclaw - varsovia la mangalia , toate pe timp de vara iar in etrasezon plecau din bucuresti . acum ne minunam ca se va face o cale ferata care deja exista pe vremuri . e necesar sa fie asa ceva modernizat si cu timp de parcurs redus . succes
6
1
Va uram mult succes. Proiectul va genera locuri de munca, benefice pentru Romania.
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614