REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Proiectul de lege privind PENSIILE SPECIALE ale aleşilor locali, ADOPTAT de Senat UPDATE

Proiectul de lege privind PENSIILE SPECIALE ale aleşilor locali, ADOPTAT de Senat UPDATE

Replica API 21 decembrie 2015 | 00:10 446

Proiectul de lege privind acordarea pensiilor speciale pentru aleşii locali - primari, viceprimari, şefi de consilii judeţene- a fost aprobat, luni, de plenul Senatului, cu 86 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi nicio abţinere. Legea pensiilor pentru aleşii locali va merge la promulgare. Proiectul a fost susţinut de PSD, însă contestat de liberali. La momentul votului, grupul senatorial al PNL a anunțat că se retrage din sala de plen.

UPDATE 18.00Plenul Senatului a aprobat, luni, cu amendamente, proiectul de lege privind pensiile aleșilor locali. Propunerea legislativă a fost aprobată cu 86 de voturi "pentru" și un vot "împotrivă". Senatul este cameră decizională, proiectul fusese adoptat tacit de Camera Deputaţilor.

Legea, în forma adoptată de plenul Senatului, prevede că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare eşalonate au dreptul la încetarea mandatului la indemnizaţie pentru limită de vârstă dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat.

Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte de Consilii Judeţene.

Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene care beneficiază de indemnizaţia pentru limită de vârstă şi care au ocupat până la vârsta de pensionare şi alte funcţii pentru care este stabilită indemnizaţia pentru limită de vărstă, prin alte acte normative, au obligaţia să opteze pentru una dintre indemnizaţii.

Nu vor beneficia de pensie specială, aleşii locali care au fost condamnaţi definitiv pentru corupţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
legea este bine venita si indreata ,nedreptate facuta primarilor Ex.eu am fost primar in perioada 1991 2000,2 mandate plus un an .In aceasta perioada ,indemnizatia de primar a fost de sub 100 de dolari,nu am primit spor de vechime desi aveam peste 30 de ani vechime ,nu am primit spor de conducere cu toate ca eram ordonator de credite,,am gestionat ca ordonator de credite f. multe miliarde ;am facut alimentarea cu apa a comunei Maldaeni ,am asfaltat drumul comunal care strabate comuna ,in decurs de 6 luni Mai -septembrie 1991 am incheiat aplicarea legii 18 -1991 punand in posesie peste 2000 de
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102