REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Proiectul de reabilitare a bisericii Sfântul Gheorghe din Mangalia - eligibil pentru finanțare cu fonduri UE

Proiectul de reabilitare a bisericii Sfântul Gheorghe din Mangalia - eligibil pentru finanțare cu fonduri UE

Replica API 10 martie 2018 | 00:50 741

Agenția de Dezvoltare Regională Centru a declarat eligibil pentru finanțare cu fonduri UE proiectul de reabilitare a bisericii Sfântul ”Gheorghe” din Mangalia. Obiectivul de investiții urmează să treacă în următoarea etapă a procesului de evaluare și selecție, respectiv evaluarea tehnico- financiară. Lăcașul de cult, inclus în lista Monumentelor Istorice din județul Constanța și cu o vechime de peste o sută de ani, va fi complet refăcut cu bani europeni. În prezent, clădirea nu mai îndeplinește cerințele de calitate la nivel funcțional, dar și pentru publicul enoriaș. În urma mai multor seisme, imobilul a suferit importante fisuri verticale și înclinate în pereți, fisuri în bolți și în structura turlelor. Din cauza vechimii, tencuiala s-a degradat, iar vopseaua este exfoliată pe suprafețe mari. De asemenea, structura metalică a turlelor este afectată de rugină în mai multe locuri. ”Conform proiectului întocmit la nivelul Primăriei, lăcașul de cult va fi refăcut din punct de vedere arhitectural și va fi dotat cu toate echipamentele necesare pentru buna desfășurare a activității specifice. Vor fi reabilitate fațadele, pictura murală exterioară și interioară și va fi consolidată structura de rezistență a clădirii”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian. Alte intervenții presupun sistematizarea curții bisericii și refacerea perimetrului clădirii, precum și reabilitarea tuturor instalațiilor și construirea unui lumânărar. Proiectul de reabilitare a bisericii Sf. Mare Mc. ”Gheorghe” este cel de-al doilea proiect declarat eligibil pentru finanțare cu fonduri UE, de la începutul acestui an, după obiectivul de investiții privind modernizarea stațiunii Neptun-Olimp.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar zidurile anticului Callatis ruinele anticei bazilici romane ce au o vechime de milenii nu constituie o prioritate Biserica in schimb da e o prioritate deoarece prin ea se poate prosti si indobitoci omul de tip psd-ist Dar modernizarea Spitalului Mangalia ? Dar dotarea si modernizarea scolilor si liceelor? Dar reabilitarea strazilor pline de gropi? Nu avem nevoie de Biserica avem nevoie de spitale, strazi ,scoli
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369