REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Proiectul Legii vaccinării pune pe jar România. AMENZI USTURĂTOARE

Proiectul Legii vaccinării pune pe jar România. AMENZI USTURĂTOARE

Replica API 1 august 2017 | 21:58 327

Proiectul Legii vaccinării prevede ca, în cazul vaccinurilor obligatorii, consimţământul pentru imunizare se prezumă ca fiind dat, iar sancţiunile pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor pornește de la un simplu avertisment şi urcă până la amenzi de 10.000 de lei.

La înscrierea în unităţile de învăţământ părinții vor trebui să aducă o adeverință care să ateste efectuarea vaccinurilor, iar în cazul în care schema nu este completă, este obligatoriu ca în maximum un an copiii să fie imunizaţi. Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea în colectivitate a copiilor sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B.

Legea va intra în vigoare de la 01.01.2019.

Legea stabileşte sancţiuni şi pentru medici, pentru direcţiile de protecţia copilului, unităţile de învăţământ, furnizorii de servicii medicale de vaccinare, autorităţile administraţiei publice locale. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se face de către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi a municipiului Bucureşti prin inspectorii sanitari de stat şi asistenţi inspectori sanitari.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Romania nu se gaseste vaccinul contra hepatita b la ora actuala. Pot sa amendez statul cu 10000 lei?
3
0
ok sa se faca si legea dar in lege sa spuna si ca : in cazul in care copilul vaccinat pateste ceva sa intre la puscarie si prim ministrul si doctorul ,sau daca doamen fereste copilul moare sa fie omorati cei ce au gagat legea,vaccinurile astea aduse de satana contin tot felul de prostii mercur si alte cacaturi,iar cei ce sunt de acord ori sunt platiti ori sunt prea naivi cititi mai bine ,informatica dar nu de la medicii nostri
3
0
fac pe ea de vaccinare, nu-mi poate baga obligat in corp ceva pe care nu-l vreau
3
0
Si pe vremea impuscatului existau efecte adverse la vaccinuri, dar erau trecute sub tacere. Cunosc caz de copil vaccinat in clasa intai contra variolei - acum nu se mai face, acum bau-bau-ul este cu pojarul - si care a dezvoltat encefalopatie in urma vaccinului. Practic a ramas retardat pe viata. Tatal sau este medic.
2
0
Daca betivanul de prim ministru nu mai poate de grija copiilor atunci sa mareasca alocatiile si apoi sa discute despre vaccinuri.
9
2
Nu cred ca vor avea tupeu sa bage legea vaccinarii cu forta. Va fi razboi civil. Cum poti da amenda unui parinte care are copilul sanatos dar nu vrea sa vaccineze adica sa-i bage virusul atenuat in corp care il va imbolnavii dar intr o forma mai usoara. Astia sunt dementi.
7
3
medicina a evoluat, iar vaccinurile sunt sigure. ascultati medicii si vaccinati-va copiii, ca e pacat sa le puneti viata in pericol, sau sa traiasca cu malformatii de la poliomielita, de exemplu....nu mai cititi barfele ziarelor !
2
7
Voi sunteti batuti in cap si inconstienti, nu intelegeti ca pe vremuri se faceau vaccinuri la Cantacuzino? Acum vaccinurile sunt cumparate cu metale grele care produc multe boli in viitor, analfabetilor si incuiatilor ce sunteti! Pana si medicii au recunoscut ca sunt nocive aceste vaccinuri! Dementi sunteti voi, creiere pline de cacat P.S.D.-ist!
8
3
Vaccinarea a fost obligatorie de cand m-am nascut,mi se pare corect sa se ia masuri atata timp cat parintii isi pun copiii in pericol facand nazuri la vaccinare uitatnd ca ei sunt vacccinati si de aceea traiesc.Masuri drastice aplicate inconstientilor !
3
9
F bine, chiar si puscarie pt dementii care expun constient copii la boli grave.
3
10

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614