REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Proiectul Nord Stream 2. Rusia avertizează asupra unor noi obstacole din partea UE care ar putea bloca construcţia gazoductului

Proiectul Nord Stream 2. Rusia avertizează asupra unor noi obstacole din partea UE care ar putea bloca construcţia gazoductului

Replica API 11 februarie 2019 | 00:00 412

Moscova a avertizat sâmbătă împotriva unor noi obstacole ridicate de Uniunea Europeană în construirea gazoductului Nord Stream 2, după ce Berlinul a anunţat că statele UE au ajuns la un compromis privind reglementarea proiectului, relatează site-ul agenţiei Dpa.

"Dacă sunt pregătite obstacole pentru a forţa Rusia să furnizeze gaze prin Ucraina, conform condiţiilor lor, tarifelor lor şi incertitudinilor privind problemele legale, atunci acest proiect ar putea să nu funcţioneze", a declarat adjunctul ministrului de Externe, Anlexander Pankin.

Este neclar, însă, care sunt condiţiile sau tarifele la care s-a referit oficialul rus.

Cu toate acestea, Pankin a reafirmat că Rusia va continua să furnizeze gaz prin Ucraina.

Gigantul rus Gazprom încearcă să construiască, împreună cu firmele europene, o conductă de 1.200 de kilometri care să transporte gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltică, ocolind Polonia, Ucraina şi ţările baltice.

Polonia, Ucraina şi statele baltice se tem că proiectul va creşte dependenţa Europei de gazul provenit Rusia şi va ajuta Kremlinul să obţină un venit suplimentar de câteva miliarde de dolari în plus.

Vineri, cancelarul german Angela Merkel a anunţat că statele UE au ajuns la un acord privind reglementarea gazoductului Nord Stream 2, fără a da mai multe detalii.

Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
f bun f frumos numai sa ocoleasca ozn-ul gasit pe fundul balticii nu de alta dar poate mai este in stare de functionare si ar putea sa-si ia zborul si asa mai ramanem macar cu o parte din gazul din marea neagra pe care omv deja il exporta
0
0
O sulfa ordinara, face lafel ca si cu migratia.Samsarii economici o conduc.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367