REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Proiectul privind CARANTINAREA şi IZOLAREA a ajuns la Senat

Proiectul privind CARANTINAREA şi IZOLAREA a ajuns la Senat

Replica API 12 iulie 2020 | 21:38 1507

Plenul Senatului se întruneşte sâmbătă pentru a dezbate proiectul privind carantinarea şi izolarea.

Şedinţa este programată să înceapă la ora 12,00.

Vineri, Comisia juridică a Senatului a discutat, timp de mai multe ore, amendamentele depuse la proiect, însă raportul comisiei nu a fost finalizat, rămânând în discuţie pentru sâmbătă dimineaţă mai multe texte. La şedinţă a participat şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Joi seara, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, acceptând mai multe amendamente convenite şi în urma discuţiei cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat. S-au înregistrat 266 voturi pentru, 11 contra şi 8 abţineri.

Proiectul a fost trimis la Senat, care este for decizional.

"Dezbaterea nu s-a încheiat asupra acestei legi. Am avut un proiect de lege venit de la Guvern foarte târziu. Este, practic, a treia oară când Guvernul ne pune în această situaţie - ne trimite o lege slabă în ultimul moment. Este inacceptabil să cerţi Parlamentul că nu face lucruri, când tu trimiţi legi care nu pot fi adoptate, vizând drepturile fundamentale ale cetăţenilor. E nevoie de mai multe reglementări. Colegii de la Camera Deputaţilor au încercat să corecteze cât de mult, dar au fost foarte puţine ore avute la dispoziţie, nu au fost prezenţi toţi cei care aveau un cuvânt de spus, cum ar fi de exemplu CSM. (...) De aceea, am invitat azi CSM, Ministerul Justiţiei, asociaţiile care se ocupă şi preocupă de apărarea drepturilor fundamentale şi asociaţii care se ocupă şi preocupă de drepturile pacienţilor", a susţinut vineri preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat vineri prezenţa în Senat a premierului Ludovic Orban şi a ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, la dezbaterea proiectului.

"Legea carantinei trimisă de Guvern Parlamentului este dovada supremă a batjocurii la adresa drepturilor şi libertăţilor românilor. Ieri, la Cameră, am corectat o parte importantă a acesteia, eliminând zeci de nenorociri, dar descoperim alte orori juridice şi o luăm acum de la capăt în Senat. Le solicit prezenţa premierului şi ministrului Justiţiei la dezbateri, faţă în faţă cu CSM, ONG-urile de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, medici şi pacienţi! În niciun caz nu vom permite transformarea ţării în lagăr medical! Guvernarea PNL a produs numai aberaţii! Pe bandă rulantă. Însă, cei care suferă din cauza incompetenţei crase a PNL sunt românii", a scris Ciolacu pe Facebook, conform agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai esti prost si rau intntionat! unde ai auzit? ai uzit tu? si daca ambii parinti sunt bolnavi ce fac? trimit copilul la tine? chiar esti prost, zau! oricum, psd se caa imprastiat ACUM ca ce de covid. dupa ce a dat la gioal guvernuui sa nu stapaneasca pandemia. inclusiv acum se kk pe ei cu legea dupa ce curtea lui dornanu lui urss a ars carantina. asta dupa ce a ars amenzile. si acum psd se mira ca kurva f u tu ta de 10ori, ca cine e de vina? pe bune? ce tara de kk am ajuns. sa i vad pe mitingii fara masca cand n or mai iesi din tara din cauza asta. ce o sa zica; guvernul? sau alte state ?
0
1
pacat ca nu reusim sa fim integri, sa fim realisti si sa vedem lucrurile exact asa cum sunt. Guvernanti au fost lasati sa ne apere, cand au putut, pana satana CCR nu a indeplinit dorintele analfabetilor ciumati, altfel nu pot sa-i caracterizez, cu toata buna vointa mea.In perioada de stare de urgenta, care a fost destul de dificila ptr f multi dintre noi, totul a mers bine si erau sperante de revenire, asta pana cand satana CCR a stopat totul. Sunteti criminali si veti avea pe constiinta mii de morti- pensiile speciale nu vor fi suficiente sa va scape de cosmaruri, veti ajunge sa regretati r
0
1
Guvernanri au gestionat prost pandemia de la inceput. Se pregatesu de alegeri anticipate in loc sa si vada de treaba. In loc sa inchida granitele. Rezultatul este ca subtem pe locul 5 in Europa la numarul de inbolnaviri pe 100 de locuitori si locul intai la numarul de cadre medicale imbolnavite. Felicotari guvernantilor!
8
1
Satana este printre noi, Arafat e pion central; drepturi pacient si constitutionale nu vor mai exista; tara se duce in prapastie din cauza politicienilor si incompetentilor!
10
1
Perversa Birchall a adaugat un amendament prin care copii vor fi luati in grija statului, daca parintii sau tutorii legali sunt suspecti, atentie, doar suspecti - nu confirmati ! Oameni buni, nu vedeti ca astia ne calca pe grumaz indiferent din ce partid fac parte ? Pana cand ii mai lasam sa-si bata joc de noi?
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367