REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PROMISIUNI de la Regionala de Drumuri: Pe DN3 Constanţa - Valu va fi montat parapet median până în primăvară

PROMISIUNI de la Regionala de Drumuri: Pe DN3 Constanţa - Valu va fi montat parapet median până în primăvară

Replica API 24 noiembrie 2017 | 00:00 232

Parapetul median pentru tronsonul de drum de pe DN3, între localitățiile Constanța și Valu lui Traian urmează a fi montat până cel târziu 15 ianuarie, după cum a precizat, directorul adjunct CNAIR, Radu Munteanu. Acesta a fost completat de șeful DRDP Constanța, care a precizat că înainte de asta se va construi sensul giratoriu.

De asemenea, Radu Munteanu a precizat că aceeași decizie va fi luată și pentru un sector important al DN 39, drum care leagă Constanța de Mangalia, însă nu sunt încă puse la punct toate detaliile.

După ce cotidianul „Replica” de Constanța a atras atenția asupra accidentelor și s-a solidarizat cu cetățenii care au inițiat o petiție, reprezentanții CNAIR au decis să monteze parapete din beton pentru a delimita sensurile de mers pe DN3, porțiunea dintre Constanța și Valu lui Traian. Mai precis, pentru sectorul de drum menționat, CNAIR București a emis comandă pentru amplasarea a 3.000 de metri parapet din beton pentru separarea sensurilor de mers.

Contactat pentru un punct de vedere pe acest subiect, şeful IPJ Constanţa, Constantin Dancu (fost şef al Serviciului Rutier), a apreciat că separatoarele de sens montate pe drumurile dintre Constanţa şi Lazu, respectiv Constanţa şi Ovidiu, au pus capăt multor accidente rutiere. „Înainte de montarea acestor separatoare, erau foarte multe accidente spre Lazu sau spre Ovidiu. Montarea lor de către Regionala de Drumuri a pus capăt unor astfeld e evenimente tragice. Se petrec accidente şi acum, însă nu mai sunt atât de multe sau atât de grave ca înainte.

Ar fi o idee foarte bună ca separatoare de sens să se monteze şi pe DN3. Ar fi mai puţine accidente rutiere provocate de cei care întorc peste banda dublă continuă, cât şi din pricina celor care traversează neregulamentar. Acestea sunt cele două cauze principale de producere a accidentelor pe DN3”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Constantin Dancu, şedul IPJ Constanţa, când ideea montării parapetului median era doar o simplă idee.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ERA PROMIS SI INTRE HARSOVA SI HANUL MORII ASA CEVA DAR MAI DUREAZA CUM DUREAZA SI STATIONARILE TIGANILOR PE DN 2A IN ZONA MAX-ULUI
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367