REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

PROMISIUNILE Damen Shipyard pentru Șantierul Naval Mangalia. Au pus însă o condiție!

PROMISIUNILE Damen Shipyard pentru Șantierul Naval Mangalia. Au pus însă o condiție!

Replica API 24 martie 2018 | 00:00 328

Grupul Damen Shipyards a transmis, sâmbătă, 24 martie, un comunicat privind negocierile purtate cu reprezentanții Guvernului României cu privire la Șantierul Naval Mangalia. Negocierile au fost încheiate în seara zilei de 21 martie a.c., iar René H. Berkvens, CEO al grupului Damen Shipyards a precizat în comunicatul amintit: "Suntem foarte mulțumiți de discuțiile pozitive și constructive purtate cu dl Andrușcă, ministrul Economiei, și cu echipa sa. Așteptăm cu nerăbdare un rezultat pozitiv al votului acționarilor la reuniunea extraordinară a acționarilor, care va avea loc pe 30 martie a.c., în care, sperăm, se va renunța la dreptul de preempțiune. Acesta este obstacolul cheie în procesul de realizare a unui parteneriat strategic pe termen lung cu Guvernul României".

Șantierul naval Mangalia, cunoscut drept Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI). În prezent, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) deține 51% din acțiunile din curte.

„Pe 10 noiembrie 2017, Damen a semnat un contract de cumpărare pentru achiziționarea participației DSME la DMHI, sub rezerva dreptului de preempțiune al Guvernului României (prin Șantierul Naval "2 Mai" SA Mangalia). În urma negocierilor productive și concludente privind un parteneriat strategic pe termen lung cu înalți oficiali ai Guvernului României, preconizarea renunțării la dreptul de preempțiune va fi făcută publică până la sfârșitul lunii martie. Ulterior, este de așteptat finalizarea cu succes a tranzacției la scurt timp după aceea”, au mai precizat reprezentanții Damen Shipyards.

"Împreună cu marele sprijin al Guvernului României, Damen va restabili sănătatea financiară a șantierului, va reconstrui numărul de angajați și va crește nivelul de activitate al proiectelor de vârf. Între timp, Damen va facilita o tranziție lină și va păstra resursa umană, talentată și calificată”, a precizat Berkvens.

Menționăm că Damen Shipyards a deținut și operat și Damen Shipyards Galați, din 1999.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S a golit orasul de moldoveni
1
2
tiganca-i ochioasa dar e talentoasa,nadia comaneci la paralele sau poate o buleala de google traducere
0
2
Cei din minister habar nu au de operatiuni merger. Spaga sa iasa ca restul e basca.
6
0
Ce promisiuni sa faca olandezii acum cand nimic nu e concret si sigur.Si apoi au 49%, despre ce vorbim, sa faca promisiuni cei de la butoane cu 51%.Presa scrie ce vrea, n-a iesit nimeni sa faca anunt oficial.
5
1
O sa ajungeti ca vai de voi , precum Santierul din Galati , plin de ciobani olandezi , niste nimeni la ei acasa , dar aici se dau mari sefi.
5
1
Infrangere dureroasa pt halep.Deja fanii ei o vedeau in finala si ea da cu racheta-n balarii.Locul 1wta e cat nasaul ei borcanat
4
6
baaa, aveti incredere am negociat eu tot,va ploua cu euroi ,nu fiti prosti,pentru mine.iam pus sa semneze dupa ce iam imbuibat cu palinca daia buna de la maramu. tot daia duc si la minister.banii nu mai au valoare.traiasca palinca,traiasca maramu
2
2
vor fi?ba vedeti ca de-aia va pleaca toti specialistii si ramaneti cu talentele gen Ianis Hagi.
7
4
Statul Roman 51%, Damen49%!
8
4
Resursa umana talentata si calificata..lnteleg calificata,dar talentata la ce?? Talente pot fi multe, native sau dobandite.Dar daca facem industrie navala cu talente, ma indoiesc .Nu mai pun la socoteala ce inseamna talente la figurat.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920