REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Promisiunile din campania de la locale „bat” la uşa lui Făgădău: RECLAMAŢII din cartierul Compozitorilor

Promisiunile din campania de la locale „bat” la uşa lui Făgădău: RECLAMAŢII din cartierul Compozitorilor

Replica API 25 noiembrie 2016 | 00:00 326

S-a asfaltat, dar... nu tot!

S-a asfaltat, dar... nu tot!

Străzile din cartierul Compozitorului au reprezentat în ultimul timp un subiect continuu de ceartă între cetăţeni şi autorităţi. De cinci ani încoace, la fiecare ploaie, noroiul devine problema principală a locuitorilor din cartierul Compozitorilor. Cartierul este, practic, nou, inaugurat de administraţia locală în 2008, după ce s-a finalizat construcţia blocurilor pentru tineri. Ani de zile, oamenii au făcut sesizări la primărie, cerând să le fie asfaltate străzile, pentru că s-au săturat să suporte praful sau noroiul. Solicitările au fost luate în seamnă într-un final, iar mai multe străzi din cartier au fost asfaltate. Însă, nu toate. De aceea, oamenii au început din nou să sesizeze Primăria.

În cartierul Compozitorilor au fost asfaltate de-a lungul acestui ani străzile Eduard Caudella + prelungire, Titus Cergău, Iosif Ivanovici, Dinu Lipatti, Rapsodiei şi Haricleea Darclee. Insuficient, potrivit constănţenilor. Recent, o femeie care locuieşte pe o stradă care încă nu a fost asfaltată s-a adresat printr-un mesaj primarului Decebal Făgădău. „Domnule primar, înainte de a fi ales primar aţi spus că până de Crăciun asfaltaţi străzile din cartierul Compozitorilor.

Adevărat, s-au asfaltat câteva străduţe, dar vă întreb-nu v-au ajuns banii şi pentru o bucăţică de strada Gheorghe Dima? Este tare urât şi nu este normal ca cetăţenii care v-au votat în speranţa că o să scape de noroi să fie nevoiţi să care noroiul în casă, când la 10m de blocul lor se întinde asfaltul. Dumneavoastră chiar boicotaţi PSD-ul din interiorul lui. Pe această străduţă sunt două blocuri şi 5-6 case superbe. Chiar nu se poate turna asfalt şi pentru aceşti oameni?”, a afirmat Veronica. R. Femeia a despus şi o sesizare la Primăria Constanţa cu privire la acest aspect.

Amintim că disperarea locuitorilor din cartierul Compozitorilor a atins apogeul în luna iunie a acestui an. După ce şi-au reparat singuri străzile, punând mână de la mână şi turnând cantităţi apreciabile de piatră, angajaţii administraţiei locale Constanţa, autoritate care, de altfel, ar trebui să se preocupe de situaţia semnalată de sute de ori de locuitorii de aici, au readus străzile la starea iniţială. Asta, în urma unor săpături executate în zonă, mai exact pe strada Nicolae Kirculescu. În urma lucrărilor, toată piatra a fost îngropată şi a fost scos la suprafaţă pământ. Ulterior, au început şi asfaltările, însă ele, din câte se vede, nu au cuprins toate străzile.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218