REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Proprietarii de imobile din ZONA PENINSULARĂ, obligaţi să îşi reabiliteze clădirile!

Proprietarii de imobile din ZONA PENINSULARĂ, obligaţi să îşi reabiliteze clădirile!

Replica API 15 iunie 2018 | 00:00 274

Zona PENINSULARĂ din municipiul Constanţa, în atenţia autorităţilor locale

Zona PENINSULARĂ din municipiul Constanţa, în atenţia autorităţilor locale

Zona Peninsulară a oraşului Constanţa a fost pusă la punct de poliţiştii locali constănţeni. Pentru a lăsa o impresie frumoasă turiştilor care vin vara aceasta la malul Mării Negre pentru a-şi petrece vacanţa, autorităţile locale s-au mobilizat în încercarea de a aranja oraşul nostru începând cu Piaţa Ovidiu şi tot ce se află pe raza Zonei Peninsulare Constanţa.

Piaţa Ovidiu şi Portul Tomis Constanţa au devenit, odată cu reabilitarea lor, locuri cu potenţial turistic foarte mare. Zona Peninsulară a intrat în atenţia celor care preferă să îşi petreacă vacanţa pe litoralul românesc şi mulţi dintre ei nu îşi încheie vacanţa până nu ajung să petreacă câteva momente relaxante pe faleza Cazinoului Constanţa sau chiar la una dintre terasele frumos amenajate în vestitul portuleţ.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal ai Direcției Generale Poliția Locală acționează zilnic pentru a face verificări în teren în ceea ce privește modul în care sunt întreținute imobilele de pe raza municipiului Constanța.

Astfel, de la începutul lunii februarie şi până la sfârşitul lunii mai 2018, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au efectuat un control tematic pentru verificarea respectării normelor referitoare la protecția mediului în zona Peninsulară a orașului, punându-se accent pe identificarea problemelor reprezentate de neasigurarea unei permanente stări de curățenie în incinta proprietăților și neîntreținerea fațadelor clădirilor amplasate în zona menționată anterior .

În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța și a încălcării prevederilor H.C.L nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață.

Proprietarilor de clădiri din zona respectivă li s-a adus la cunoștintă pe bază de proces verbal de constatare și sancționare a contravenției măsurile și recomandările organelor de control, stabilindu-se și termene pentru remedierea situațiilor de fapt constatate și anume renovarea fațadei ori a zidurilor imobilelor cu respectarea actelor normative în vigoare.

În urma somațiilor emise de către echipa de control, 6 proprietari de imobile au montat plasă de protecție pe clădirile existente de pe Bdul Tomis, Str.Revoluției din 22 Decembrie, Str.Traian și 3 operatori economici din Piața Ovidiu și-au renovat fațadele imobilelor de alimentație publică.

De asemenea, 3 imobile situate pe bulevardul Tomis și str.Dragoș Vodă au fost supuse supraimpozitării conform prevederilor H.C.L nr.27/2016 privind aprobarea criteriilor de încadrare a imobilelor situate în municipiul Constanța în categorial clădilor și terenurilor neîngrijite.

Cablurile inactive și căzute pe tronsonul str.Ecaterina Varga-str.Vasile Alecsandri și Aristide Karatzali au fost îndepărtate.

"Ca și măsură preventivă, recomandăm persoanelor fizice sau juridice să ia măsuri de igienizare și renovare a fațadei, acoperirea cu plasă a clădirii ori cu mesh, unde este cazul.", precizează reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adica proprietarii nu renoveaza pentru ca nu primesc autorizatii... Dar au cerut? Alo, primaria! Aveti cereri la care n-ati raspuns?
0
0
cladirea din poza asta apartine lu' tanti Sandra Pralong, si cred ca ar fi mai bine daca li s-ar confisca cladirile, pe motiv ca e zona zero a orasului, si trebuie sa arate decent, nu vor sa spoiasca, sa fie deposedati, desi tanti Pralong e plina de bani, dar se pare ca e plina si de nesimtire de a lasat cladirea aia in halul ala.Cred ca si pentru asta trebuia sa-l intrebe pe Soros daca-i da voie
1
0
Casa Manicatide Monument Istoric,proprietar miliardar,sta sa cada ,sa facem o cheta sa-l ajutam pe domnul G.S.P....strada Nicolae Titulescu,Casa cu Lei acelasi proprietar,Palatul Navigatiei.....
4
0
sa dea intai autorizarii si pe urma se renoveaza!
2
1
Si cu toate casele lui Lescovar din peninsula care stau sa cada ce se aude? Nu sunt pe lista de mai sus...
3
0
si cu tiganii din zona peninsulara cum ramane??
9
1
Canalizarea din zona cand o reabilitati? Se aude cum pute de la 5 km.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614