REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Proprietarii de malluri cer Guvernului să le dea voie să deschidă

Proprietarii de malluri cer Guvernului să le dea voie să deschidă

Replica API 25 mai 2020 | 21:08 10476

Nouă proprietari de centre comerciale din București și 24 orașe regionale, care dețin în total un număr de 52 proiecte cu peste 4.600 chiriași, au trimis Guvernului o scrisoare prin care solicită reluarea activităților desfășurate și în cadrul centrelor comerciale de mari dimensiuni, anunță CBRE, companie de consultanță imobiliară.

Măsurile de suspendare a activităților de comercializare din cadrul centrelor comerciale afectează aproximativ 3,7 milioane de metri pătrați de spațiu construit din România, potrivit estimărilor CBRE.

„Numai la nivelul încasărilor, aceste măsuri au atras deja pierderi de aproximativ 750 de milioane de euro pentru operatorii economici afectați. Pe plan social, estimam că aproximativ 89.000 de angajați sunt afectați direct sau indirect având contractele de muncă suspendate. Numărul total al persoanelor afectate este însă mult mai mare având în vedere că au fost impactate toate celelalte activități aferente operațiunilor comercianților afectați, de la producție, distribuție, operațiuni auxiliare, furnizori, contractori, finanțatori etc”, explică Luiza Moraru, Head of Property Management, CEE, CBRE.

Reprezentanții CBRE și ai proprietarilor de centre comerciale care au semnat scrisoarea deschisă adresată Guvernului României atrag atenția că există un risc real ca unele afaceri să nu se mai poată redresa financiar ca urmare a acestei situații, ceea ce va atrage consecința ca un mare număr de oameni vor fi în cele din urmă concediați.

„În cursul ultimelor săptămâni, celelalte țări din Centrul și Estul Europei, cu rate de infecție similare sau chiar mai mari, precum Austria, Cehia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Serbia și Slovacia, au dispus deja reluarea activităților de comercializare din cadrul centrelor comerciale. Credem că este foarte important ca și România să dea un semnal pozitiv și optimist investitorilor externi în acest sens”, a completat Luiza Moraru.

Scrisoarea deschisă adresată Guvernului României a fost inițiată de CBRE și semnată de companiile Arena City Center, Băneasa Development, Ceetrus Romania, CPI, Immofinanz România, Iulius Grup, NEPI Rockcastle, ParkLake Shopping Center și Veranda Asset Management, care dețin în România în total un număr de 52 proiecte cu peste 4.600 de magazine.

Conform proiectului de lege elaborat de Guvern privind măsurile luate pe durata stării de alertă, pot fi deschise doar centrele comerciale de mici dimensiuni, cu suprafeţe de sub 15.000 de metri pătraţi, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Normal,trebuie sa lucram toti nu doar anumite sectoare.In santierul naval sunt 3000 de pers. care au transport in comun si lucreaza si noaptea....nu s au mai gasit cazuri de covid, dar rest,terasele,clinicile particulare,molurile si tot restul sunt inchise!
0
0
Mario, vezi ca si mamei tale ii place la mall.
0
0
Unde e comentariul pt carjaliu. Trebuie sa vedem opinia cetstenilor
0
0
Mall urile daramate,pus gazon si pomi,ce frumos va fi....daca le tine inchise pana in toamna,o sa depoziteze cereale in ele! Da ce fac cocalarii,cum se mai etaleaza ei cu un suc in fata 5-6 ore,facand selfiuri? Da la iarna cand nu au bani de lemne,unde se mai incalzesc???
6
2
ce ba, nu mai aveti banuti? dar la cate jdemii ati cerut chirii, nu mai aveti bani ? din partea mmea, sa rameni inchisi da va n plua mea!
12
6
Dati drumul la City Mall ca mor de foame ! Elan ul nu mai cotizeaza, Mazarus e la mititica, Veta nu-mi mai desfunda chiuveta, eu ce rontzai ???
12
1
Comenteaza. Voi sunteti d-aia de va asezati pe bancute la mall si mancati sandvisel la pachet de-acasa. Zau daca-mi pare rau daca va curata covidul, oricum faceti umbra degeaba pamantului.
10
7
Sa ne cacam in ele de malluri.
9
7
Sa dea drumul la mall uri. Aia frustrati sa stea acasa
14
3
nu e nevoie sa fie deschise, de la anul incolo, se gaseste tot ce e necesar, la mall se duc toate parasutele ,sa bea o cafea,..preturi mai mari ca in uk sau germania la noi
6
14
Economia oricum era varza. Si acum si inainte si intotdeauna, economia este intr-o crestere continua ptr hoti, politicieni si smecheri. Fraierii raman fraieri. Si cand aveam crestere economica, veniturile cetatenilor au ramas la fel. Cand mi s-a redus salariul nimeni nu m-a plans, asa ca ma doare in pula de situatia economica.
12
6
Trebuie deschis tot, economia e in colaps de mai mult de doua luni.
17
8
in conditiile in care se spune ca instalatia de AC este cel mai bun raspanditor al virusului proprietarii de mall-uri au la pot darama sau le refac fara acoperis!!!
14
11
Mallurile trebuie sa ramana inchise io m-am saturat sa vad melteni la mall si videochatiste rupte in cur
33
11

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108