REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Proprietarul HOTELULUI PALACE a CERUT punerea în SIGURANȚĂ a imobilului! VIDEO

Proprietarul HOTELULUI PALACE a CERUT punerea în SIGURANȚĂ a imobilului! VIDEO

Replica API 19 septembrie 2021 | 00:06 2027

Vandalizarea clădirilor a luat o amploare tot mai mare în oraşul de la malul mării. Pe această listă poate fi adăugat și Hotelul Palace, un adevărat simbol al Constanței, care la acest moment este folosit ca adăpost pentru boschetari și coș de gunoi improvizat. Cu toate că este scos la mezat pentru 5.500.000 de euro, la prima impresie clădirea pare că este lăsată să moară, proprietarii nefiind interesați de mizeria de pe terasa hotelului. Gunoaiele tronează peste tot, fără a deranja pe nimeni, iar turiștii par oripilați de peisaj.

foto: imobiliare.ro

Hotelul Palace, situat în Piaţa Ovidiu, reprezintă unul dintre simbolurile oraşului Constanţa. Cu o istorie destul de tumultuoasă, acesta se află acum într-o stare avansată de degradare. Construcţia a trecut pe rând, prin mâinile mai multor proprietari care nu au reuşit să o administreze corect şi să scape de datorii. Ultima renovare a clădirii a avut loc în 1972, atunci când clădirea a reintrat în circuitul hotelier.

Hotelul Palace s-a închis în urmă cu câţiva ani, pe termen nedefinit până la verificarea şi remedierea problemelor de structură ale imobilului, aşa cum a decis Inspectoratul de Stat în Construcţii prin Procesul verbal nr. 0003719 din 2016. În anul 2021, de hotel pare a nu se mai îngriji nimeni, poate doar boschetarii, dovadă stând sticlele de bere aruncate peste tot.

Gunoaiele sunt peste tot, astfel că fosta terasă tinde să devină o groapă de gunoi. ”Păcat de acest hotel, că mai are puțin și se prăbușește și este plin de gunoaie. Cineva ar trebui să facă ceva pentru că face parte din istoria Constanței și nu numai” a declarat, pentru Replica de Constanța, un turist oripilat de peisajul întâlnit.

Proprietarul cere punerea în siguranță a imobilului

În prezent, renovarea hotelului este tot mai departe, aşa că proprietarul se chinuie să pună în siguranţă imobilul pentru a evita o tragedie. În acest sens, a obţinut şi autorizaţia de la primărie. Astfel, vor avea loc lucrări de intervenţie pentru punerea în siguranţă a clădirii.

Imobilul construit în regim S+D+P+3E+terasa circulabilă, situat pe strada Remus Opreanu din Piaţa Ovidiu, se află într-o stare de degradare destul de avansată. Amintim că proprietarul hotelului, Ion Ilie, l-a scos la vânzare pentru suma de 5.500.000 de euro. Pentru a-l aduce la standarde locuibile e nevoie de dublul acestei sume.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care video mincinosilor? Nici nu mai stiti sa va faceti stirile..
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108